Wereldbeker winnaars ook aan kop in FEI-ranglijst

Isabell Werth en Weihegold OLD. Foto: www.arnd.nl

De kop van de dressuurranking is ongewijzigd ten opzichte van vorige maand. Wereldbeker winnares Isabell Werth gaat met Weihegold Old (v. Don Schufro) fier aan kop en verstevigde haar leidende positie. Haar landgenoten Kristina Bröring-Sprehe met Desperados FRH (v. De Niro) staat op plek twee en Dorothee Schneider met Showtime FRH (v. Sandro Hit) op plek drie.

De meest opvallende stijger in de ranglijst is Sönke Rothenberger. Vorige maand stond hij nog op plaats vierenzeventig met Cosmo 59 (v. Gogh) maar inmiddels is hij de top tien binnengestormd en staat op plek negen in de ranking. De beste Nederlander is Hans Peter Minderhout op plek twaalf.

Ranking springruiters

Dankzij zijn winst in de Wereldbekerfinale kent de FEI-ranglijst voor de springruiters een nieuwe aanvoerder in de persoon van Mclain Ward. Hij steeg van de vierde naar de eerste plaats in de ranking juist voor landgenoot Kent Farrington. Daniel Deusser zakte van plek een naar plek drie.

Maikel van der Vleuten is de hoogst geplaatste Nederlander en staat op de vijftiende plaats. Ten opzichte van vorige maand is hij vier plaatsen gestegen. Harrie Smolders is de volgende Nederlander op de ranking. Hij daalde tien plaatsen en staat nu op de achtentwintigste plek.

 

Bekijk hier de ranglijst voor de dressuurruiters

Bekijk hier de ranglijst voor de springruiters

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.