Ga naar hoofdinhoud

Wereldkampioen endurance positief?

LAUSANNE – Afgelopen zaterdag bleek dat het paard van de kersverse Wereldkampioen endurance, Sheikh Hazza bin Sultan Al Nahyan, positief had getest op doping bij een eerste controle. De organisatie diskwalificeerde hem direct en ontnam hem zijn medaille. De FEI heeft hier gisteren voorlopig een stokje voor gestoken en de uitslag terug gedraaid. Het organiserend comité heeft volgens hen te snel gehandeld en niet de officiële procedure van de FEI gevolgd. Het was zelfs niet eens doorgegeven aan de FEI dat dit zich had afgespeeld. Volgens de FEI heeft namelijk het organiserend comité niet het recht om iemand op deze grond te diskwalificeren. Ze verwachten dat men vanuit Dubai vandaag met een officiële verklaring komt en dat de resultaten van de bewuste eerste test van het laboratorium binnen zullen komen.JH (overname niet toegestaan)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook