Werkgroep elitepaarden: 20 paardenbedrijven onder de loep van de fiscus

Het Eindhovens Dagblad heeft vandaag een groot artikel gepubliceerd over de speurtocht van de Nederlandse, Belgische, Luxemburgse en Duitse fiscus naar fraude met toppaarden. In het artikel wordt onder andere gemeld dat Alexander Onyschenko de ogen van de autoriteiten opende. Ook meldt het Eindhovens Dagblad dat drie handelaren voor 1,9 miljoen euro aan boetes hebben opgelegd gekregen en dat er 20 paardenbedrijven onder de loep liggen. 

Het balletje komt aan het rollen door een wakkere douanier in Maastricht. In 2011 ziet hij tijdens een controle hoe er enkele paarden met een waarde van miljoenen werden uitgevoerd naar Spanje. Dezelfde douanier ziet dezelfde paarden twee weken later weer passeren. Er is wel een verschil: de paarden zijn nu nog maar enkele tienduizenden euro’s waard.

De paarden blijken van Alexander Onyschenko. De Belgische politie komt na onderzoek tot een verdenking dat Onyschenko zijn in België gevestigde stal gebruikt als witwasstation. De rechtszaak wordt door Onyschenko in 2015 afgekocht voor 2,5 miljoen euro, meldt het Eindhovens Dagblad.

1,9 miljoen aan boetes, 20 bedrijven onder de loep

De Belastingdienst claimde vorig jaar twintig miljoen euro aan ontdoken belasting van tien ondernemingen in toppaarden. Daarnaast kregen drie handelaren voor 1,9 miljoen aan boetes opgelegd, meldt de Belastingdienst na vragen van het Eindhovens Dagblad. Op dit moment liggen volgens de Belastingdienst nog twintig paardenbedrijven onder een vergrootglas. Bij de FIOD, de opsporingsdienst van de fiscus, lopen momenteel zwaardere onderzoeken naar drie handelaren.

Lees het hele artikel op de site van het Eindhovens Dagblad of via Blendle.com.

Bron: Eindhovens Dagblad

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.