Ga naar hoofdinhoud

Werth driemaal in top tien wereldranglijst

Isabel Werth Warum NichtDe Duitse Isabell Werth is de eerste dressuuramazone ooit die met maar liefst drie paarden tegelijkertijd in de top tien van de FEI-wereldranglijst dressuur staat. Ze stond al langer in de top tien met Satchmo en Warum Nicht en komt deze maand op plaats negen binnen met El Santo NRW.

De top drie blijft nog altijd ongewijzigd. Edward Gal gaat aan de leiding met Totilas, gevolgd door Adelinde Cornelissen met Parzival en Laura Bechtolsheimer met Mistral Hojris. Isabell Werth is enkele plaatsen gestegen en staat op de vierde en vijfde stek met Satchmo en Warum Nicht. Met El Santo klom ze bovendien van de dertiende naar de negende plaats.

Bij de springruiters zijn de veranderingen in de Rolex Ranking minimaal. Kevin Staut staat nog altijd fier aan de leiding. Marcus Ehning is van plaats twee naar een gedeelde derde plaats gezakt, waardoor Eric Lamaze naar de tweede plaats is gestegen en Rolf-Göran Bengtsson nu ook derde staat. Beste Nederlander is Harrie Smolders met een 21e plek. Vorige maand stond hij met een negentiende stek nog in de top twintig.

Klik hier voor de wereldranglijst dressuur.
Klik hier voor de wereldranglijst springen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.