Ga naar hoofdinhoud

Werth overweegt aanklacht tegen FN

Foto De Paardenkrant
Het steekspel tussen topamazone Isabell Werth en de Duitse ruitersportbond FN gaat een nieuwe, dramatische fase in. Werth laat haar advocaat onderzoeken of FN-baas Sönke Lauterbach een verkeerde voorstelling van de feiten heeft gegeven, toen hij reageerde op de stellingname van topsponsor Fendt.


Tractorfabrikant Fendt – hoofdsponsor van de FN – koos onlangs de zijde van Isabell Werth in haar dopingconflict met de FN rond haar paard El Santo. De zoon van Ehrentusch zou abusievelijk een geneesmiddel, dat was bedoeld voor Warum Nicht, binnen hebben gekregen. Het middel, cimetidine, is verboden door de FN, maar komt niet op de FEI-lijst voor.

Werths advocaat Andreas Kleefisch verdenkt Lauterbach ervan dat hij met zijn verklaring druk heeft willen uitoefenen op het college van beroep. Dit college buigt zich over het bezwaar dat Werth maakte tegen de zes maanden rijverbod die het tuchtcollege haar oplegde. Volgens de advocaat van Werth probeerde Lauterbach met zijn verklaring ‘de evident foute beslissing van het tuchtcollege te redden’.

Bron: Horses

Eén reactie op “Werth overweegt aanklacht tegen FN

  • eddycrul

    Dit is natuurlijk een zaak tussen amazone Isabell Werth en de Duitse ruitersportbond FN en bemoei mij daar zeker niet mee. Maar ik heb wel uit deze zaak geleerd dat de nationale ruitersportbonden(federaties)van alle landen dus kunnen met een verschillend reglement rijden onder de FEI inzake de dopingslijst.Dat is absoluut onaanvaardbaar.Bij internationale wedstrijden ontstaat er zo een concurrentievervalsing.Terug een voorbeeld waarbij ik mij afvraag,hoe is dit mogelijk? Wie heeft daar bij het FEI de touwtjes in handen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook