Ga naar hoofdinhoud

Whitaker houdt zege ‘Father Christmas Stakes’ thuis

John Whitaker

In 1,45 meter rubriek 'The Father Christmas Stakes' op de London Olympia Horse Show 2017 domineerden de Britten. De 62-jarige John Whitaker liet met de Berlin-nazaat Leen O.L. zien nog steeds de jeugd te snel af te kunnen zijn. 

Het duo finishte in 42,27 seconden. Dit was bijna anderhalve seconden sneller dan zijn elf jaar jongere landgenoot William Funnell. Funnell zadelde voor deze rubriek met joker de KWPN-gefokte Billy Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

Aan elkaar gewaagd

Ondanks de flinke voorsprong van Whitaker waren Funnell aan elkaar gewaagd. De Noor Geir Gulliksen volgde met VDL Groep Quatro (v. Quaprice Bois Margot) de Britten op meer dan drie seconden afstand. Nog maar korte tijd is Gulliksen eigenaar van de voormalige troef van Maikel van der Vleuten.

Van der Vleuten

Maikel van der Vleuten finishte zelf met 64 punten op de tiende plaats met de negenjarige Idi Utopia (v. Quasimodo Z).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook