Ga naar hoofdinhoud

Willem-Jan Piggen: ‘Zeven dagen per week mens en paard over de vloer’

Foto: Hippisch Centrum Deurne
Als het aan de nieuwe eigenaren ligt, wordt het Hippisch Centrum Deurne een belangrijk sport- en recreatiecentrum voor paard en ruiter in het zuiden. In het Brabants Dagblad vertelt Willem-Jan Piggen, de vestigingsmanager, over de zijn ambities en die van eigenaar Libéma.

“Ons streven is: zeven dagen per week mens en paard over de vloer”, zegt Willem-Jan Piggen. Libéma heeft Piggen aan het roer gezet vanwege zijn kennis van de hippische sector. Jarenlang was hij professioneel ruiter, instructeur en manager van verschillende topsportstallen. Om het complex in Deurne nieuw leven in te blazen, liet hij zijn eigen topsportambities achter zich.

Oefenwedstrijden

In het voormalige schoolcomplex van Helicon in het Zandbos is er weer volop bedrijvigheid. Sinds kort zijn er eens per maand oefenwedstrijden, zowel dressuur als springen. Daarnaast wordt er twee avonden per week de opleiding tot instructeur vanuit de KNHS gegeven.

Uitbreiding onderwijstak

Het is de bedoeling dat de onderwijstak nog verder uitgebreid wordt, vertelt Piggen. “We zijn in gesprek met particuliere opleidingen, ook in het buitenland zoeken we naar contacten.” Ook wil Libéma zich richten op beurzen, evenementen en de kleine zakelijke markt.

Bron Brabants Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.