Ga naar hoofdinhoud

Wim Derks Nederlands Kampioen Junioren

Wim Derks Nederlands kampioen JuniorenNa een spannende strijd is het Nederlands Kampioenschap voor Junioren beslist in een barrage. Wim Derks mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen met zijn BWP goedgekeurde dekhengst Triomphe de Muze (v. Chin Chin). Boy Peels won zilver met Upstream (v. Lux) en het brons ging naar Jody van Gerwen met Shalon Stanford (v. Marlon).

Na twee manches bleven de drie combinaties over met een gelijk aantal van vier strafpunten, waardoor een afsluitende barrage de beslissing moest brengen. De drie junioren wisten zich in elk geval al verzekerd van een podiumplaats. Wim Derks hield zijn hoofd er nog goed bij en zette een foutloze rit neer na de ritten van de andere twee. Peels en Van Gerwen waren weliswaar sneller dan Derks, maar wisten de lei niet schoon te houden. Zij kwamen met respectievelijk acht en twaalf strafpunten uit de barrage.

,,Triomphe de Muze wil altijd voor je werken. Ik heb hem pas een paar maanden, naast het springen wordt hij ingezet voor de dekdienst. Dat is goed met elkaar te combineren. Het is een paard met een super instelling, ik zou er nog graag wat nakomelingen van willen! ” aldus Derks.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook