Ga naar hoofdinhoud

Winnaar Grand National met pensioen

Jockey Ryan Mania, winnaar van de Grand National 2013, gaat op 25-jarige leeftijd met pensioen. De jockey kampt met gewichtsproblemen en wil meer tijd doorbrengen met zijn familie.

Mania was zeer succesvol in de rensport. Het winnen van de Grand National 2013 was zeer speciaal. Deze wedstrijd werd namelijk 117 jaar geleden voor het laatst door een Schot gewonnen. Toen Mania deze wedstrijd won, keek hij uit naar de wedstrijden die hij gepland had staan. Echter wijzigde deze planning al heel snel. Een dag na het winnen van de Grand National viel de Jockey op ongelukkige wijze van zijn paard af en brak daarbij zijn rug. Mania moest lang rusten, maar keerde terug in het zadel. Zijn laatste winst was in Newcastle.

De jockey dacht al enige tijd erover om te stoppen met de sport. “Ik ben natuurlijk wat verdrietig, maar als jockey moet je er veel voor over hebben om op het gewenste gewicht te blijven. Veel mensen zien dat niet. Ik voel mij vaak slecht en ben daarmee niet eerlijk tegenover mijzelf. Ook krijg ik er geen ‘kick’ meer van als ik een wedstrijd win. Daarom stop ik”.

Klik hier voor het bericht en de video van de winnende rit van Ryan Mania op de Grand National 2013.

Bron: Horses/ HorseandHound

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.