Ga naar hoofdinhoud

Winnend Grand Prix-rentree voor Saskia Knol

Foto Lonneke Ruesink
Zaterdag werd in Vlagtwedde de eerste wedstrijd van de Dressuurcompetitie Vlagtwedde verreden. Nieuw dit jaar is dat er ook subtop wordt georganiseerd. Rachelle Buining begon de competitie sterk door zowel het ZZ-Zwaar als de Lichte Tour te winnen. De Grand Prix kwam op naam van Saskia Knol, die met SCG's Cynosa na een wedstrijdpauze weer voor het eerst startte.

Met een score van 66,03% nam Knol een voorsprong van bijna 2,5% op Cecile Smit die met Bolero tweede werd (63,63%). Toch verliep de proef nog niet helemaal vlekkeloos. De piaffe, een van de sterkste punten van dit paard – net als de passage -, kwam nog niet zo uit de verf als normaal. De eerste piaffe was teveel achterwaarts en bij de laatste piaffe op de middellijn leek de merrie nooit weer te willen stoppen en deed ze teveel passen. Toch straalde de kwaliteit van de combinatie af, met name in de zware oefeningen, en mochten ze het oranje lint op komen halen.

Schoolmaster is kunstje nog niet verleerd

In de Lichte Tour waren de Intermédiaire I en Prix St. Georges samengevoegd in het klassement. Hierdoor ontstond een sterke top drie. Rachelle Buining won de rubriek met haar heel solide Intermédiaire I-proef met Rhytm And Blues (v. Welt Hit II). De inmiddels twintigjarige ruin van Welt Hit II liep heel stabiel zijn proef door met hele safe series en mooie pirouettes. De score kwam hiermee uit op 68,38%. Linda Kouwenhoven werd tweede met de sympathieke schimmel Usual Supect Jc L (v. Jazz) , die voorheen werd uitgebracht door Janneke van Riet, voordat hij naar Egypte werd verkocht. Kouwenhoven reed er echt aan en dat maakte dat ze in haar eigen rubriek, de Prix St. Georges, op één stond. Door het samengevoegde klassement kwam ze echter net 1,5 punt tekort om de score van Buining in de Intermédiaire I te overtreffen. Het witte lint was voor debutante Callista Leeuwerke en Santo’s Fatal-Love. De merrie maakt vrijwel geen fouten en scoort veel zevens, waardoor ze al met al een hele solide proef laat zien.

Wondergirl aan zet

Buining mocht zaterdagavond nog een oranje lint in ontvangst nemen in Vlagtwedde. Met Wondergirl (v. Farrington) kwam de amazone namelijk aan kop in het ZZ-Zwaar. De vos, met een opvallende grote bles, mist wellicht iets aan lossigheid, maar met haar strak afgewerkte proef waarbij de vos alle gevraagde oefeningen toont en opvallend mooie pirouettes draait, kan Buining toch winnen. Dat deed ze met een score van 65%. Linda Kouwenhoven werd tweede met Aragorn’s Figo (v. French Kiss) met 64,79%, waarbij met name nog winst valt te behalen op een nog meer opgericht beeld, en Bennie van Es werd derde met Jetse fan Hickaerd (v. Ulke) met 64,57%.

Competitie

Op 26 oktober wordt de tweede wedstrijd van de Dressuurcompetitie verreden en op 24 november is de laatste wedstrijd, waarna de competitie wordt afgesloten met een Kür op muziek voor de beste deelnemers over twee van de drie wedstrijden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.