Ga naar hoofdinhoud

Winst en vier plaatsen in toptien voor Nederlanders

Stefanie van den Brink, hier met Wapper

In Lummen zijn de Nederlanders deze namiddag begonnen aan een opmars. Stefanie van den Brink won de finale voor vijfjarigen, Anouk De Ruijter werd in die proef vijfde, zowel Rogier Linssen als Dennis van den Brink raakten in de toptien van de eerste reeks 1,30m en Henk van de Pol werd vierde in de tweede reeks.

Stefanie van den Brink klopte haar concurrentie in de finale voor vijfjarigen met Dame de Fondriere, een KWPN-merrie van Vingino. Stefanie en Dame finishten al na 38,12 seconden in de barrage, wat ruim twee seconden sneller was dan de Brit Andrew Bonelli-Baird met de eveneens KWPN-gefokte Delvecchio (v. Zirocco Blue VDL). De derde plaats ging naar het organiserende land met Julien Denayer en Colino van Westleven Z (v. Crown Z).

Bonelli-Baird pakte verder ook nog de vierde plaats met D.Carolus (v. Tjungske), terwijl Anouk De Ruijter voor ons land de vijfde plaats veilig stelde. Dat deed ze met de BWP’er Idi Utopia (v. Quasimodo Z), waarmee ze foutloos finishte na 44,38 seconden in de barrage. Met de Canturano-zoon Deauville belandde De Ruijter op de achttiende plaats na vier strafpunten in de barrage.

Verder werden er vanmiddag in Lummen ook nog twee reeksen op een hoogte van 1,30m verreden. De eerste reeks viel in Noorse handen met Paal Flam en Princess of Sun (v. Prinz Oldenburg). Zij waren met 72,68 seconden precies 0,01 seconden sneller dan de Belgische combinatie Cassandra Braeckmans en Bubsylon (v. Upsilon vd Heffinck). Jill Smits won dan voor België nog de derde plaats met Burggraefin de Lison (v. Burggraaf) nadat ze een seconde trager was dan de vorige combinaties.

De beste Nederlander in deze proef was Rogier Linssen. Hij werd negende met Fyer vd Broy (v. President) na vier strafpunten en een tijd van 87,99 seconden. Ook de tiende plaats kleurde Oranje met Dennis van den Brink en Ultra (v. Casall). Zij finishten met zes strafpunten in 94,89 seconden. Stefanie van den Brink, de oudere zus van Dennis, volgde haar broer op met Zanzibar (v. Londontimes) na een totaal van acht strafpunten.

Henk van de Pol pakte in de tweede reeks 1,30m de vierde plaats. Hij deed dit in het zadel van de achtjarige KWPN-ruin Alme L, een zoon van Lucky Boy uit een moeder van Lux. Zij klokten af op 80,86 seconden. Gilles Dunon en Tarumba Taloubet K Z (v. Taloubet Z) wonnen voor België in 66,8 seconden. De verdere topdrie bleef ook in Belgisch bezit met Wouter Van Laer (met Equinox van ’t Laerhof – v. Nagano) op de tweede en Victor Kumps (met Foxstop van Essene – v. Nonstop) op de derde plaats.

Caroline Poels greep met haar achtjarige Larino-zoon Apart naast een plaats in de toptien. Zij werd elfde na vier strafpunten en een tijd van 89,31 seconden.

Klik hier voor het volledige resultaat van de finale voor vijfjarigen.
Klik hier voor het volledige resultaat van de eerste reeks 1,30m.
Klik hier voor het volledige resultaat van de tweede reeks 1,30m.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook