Ga naar hoofdinhoud

Wismeijer bondscoach NeBasNsg

UTRECHT – De 39-jarige Diederik Wismeijer uit Utrecht is de nieuwe bondscoach paardrijden dressuur bij de NeBasNsg, de Nederlandse sportbond voor aangepaste sporten. Hij volgt Hanneke Gerritsen op, die haar functie in december 2004 neerlegde. Wismeijer is mede-eigenaar van een paardenhouderij-pensionstal aan de rand van Utrecht. Daarnaast is hij bekend binnen de KNHS als actief wedstrijdruiter, secretaris van de KNHS-regio Utrecht en is hij op wedstrijden veelvuldig jurylid Z dressuur. Wismeijer wacht een zwaar programma. Na de kennismaking met de ruiters moet hij snel een selectie en een begeleidingsteam samenstellen, want in juli zijn de Europese Kampioenschappen in Hongarije. Voor de tijd heeft hij slechts één internationale IPEC-wedstrijd, in Wenen, waar hij zijn selectie kan testen. Een ander belangrijk doel van Wismeijer is het scouten van talent binnen de geledingen van de KNHS. Veel mensen met een handicap zijn nu actief als wedstrijdruiter binnen de KNHS. Het lidmaatschap van de VHWG is als toelatingseis voor de selectie komen te vervallen. Hierdoor is de weg vrij om combinaties te scouten die deel kunnen uitmaken van de basisselectie. In 2006 heeft Wismeijer de gelegenheid zijn team verder te versterken om daarna in 2007 in Engeland de kwalificaties binnen te halen voor het Paralympische dressuurteam, 2008 in Peking.JH. (overname niet toegestaan)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook