Ga naar hoofdinhoud

Withney van ’t Genthof in training bij Minderhoud

Stefan van Ingelgem Whitney van 't GenthofDe twaalfjarige hengst Withney van 't Genthof (Ferro x Balzflug) staat sinds vorige week op stal bij Hans Peter Minderhoud. De dressuurruiter uit Harskamp heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaar en gaat het paard trainen met het oog op de verkoop. "Hij past mij goed. Waarschijnlijk ga ik hem ook uitbrengen, maar ik weet nog niet wanneer", meldt Minderhoud enthousiast over de zwarte hengst.

De elfjarige BWP-gekeurde Withney van ’t Genthof liep eerder onder het zadel bij de Belgische dressuurruiter Stefan van Ingelgem. Twee weken geleden heeft Minderhoud voor het eerst uitgeprobeerd. Vorige week kwam hij naar de stal van Minderhoud. “Ik ben erg enthousiast over Withney van ’t Genthof. Stefan van Ingelgem heeft hem goed opgeleid.”

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

16 reacties op “Withney van ’t Genthof in training bij Minderhoud

 • Meta

  http://www.youtube.com/watch?v=zePIfpPHT_Q

  Helaas een onrustig verzet getoond door oa de staart ,ik hoop dat Hans Peter dit prachtige dier het plezier in het rijden terug kan geven met rust in de mond.
  Heel veel succes,wordt maar een mooie combi,wie weet wat de toekomst zal brengen!
  😉

 • stephanie

  @ Meta:
  onrustig verzet???? Dus Totilas toonde ook altijd verzet omdat hij met zijn staart zwiept?? Maar ja jouw (bijna altijd negatieve)commentaar is overal te lezen dus je moet iets verzinnen voordat je je commentaar afsluit met een ‘goedmakertje’… Het is voor mensen aangenamer om ook eens leuke berichten te lezen.
  Ik ben blij dat Hans tenminste enthousiast is en ik hoop dat hij met Whitney uit gaat komen en veel successen gaat behalen!

 • Meta

  @ Stephanie
  Misschien moet je het filmpje nog eens bekijken(dat is Hans Peter niet) en dan met name naar de mond en de staart en de oren,we kijken naar het rijden op het allerhoogste niveau…wordt jij daar blij van en is dat een vrijbrief om een paard met zoveel spanning te rijden?

  En ..pfff…een goedmakertje heeft HP van MIJ niet nodig hoor ,ik heb respect voor de manier waarop hij zich profileert en met zijn paarden omgaat!

  Btw:over het amputeren van paardenstaarten zal ik ALTIJD negatief reageren,mag zeker ook niet???!!!

  Fijne dag ;-)))

 • Karin

  Ik zie een paard in opperste staat van paraatheid. Zijn lichaam aangespannen en klaar voor een enorme prestatie die kracht en concentratie vraagt. Zijn ogen zijn zacht, zijn oortjes zijn attent en ja natuurlijk…….de staart zwiept daardoor.

  Ik zie veel misstanden in de dressuur maar dit is er geen. En onder Hans Peter wordt t NOG mooier. Wat een paard…..

 • stephanie

  Karin, ik ben het helemaal met je eens en blij dat er iemand ook ziet wat ik zie. Ik denk dat Meta zelf nog maar eens goed naar het filmpje moet kijken voordat ze weer een hoop negatieve verhalen op gaat hangen.
  Ik denk dat Hans Peter een supermooie en goede combinatie gaat worden met Withney!!!

 • Will

  Prachtig paard maar het zwiepen met zijn staart is zeer storend. Wellicht werd dit mooie dier geteisterd door vliegen, het filmpje is in augustus gemaakt.

 • Tajana

  Wij hebben twee zonen van Withney, één van 8 j (M2 dressuur) en 1 zoon van 4 jaar, net zadelmak en zo braaf. Allebei zeer werkwillig, de motor in de achterhand en verbazend evenwichtig. Zo vader, zo zonen! Jammer dat Withney uit België vertrekt!

 • Yo

  Misschien moet Met@ eens wat vaker in het zadel zitten ipv achter haar pc hahahahahaha,

  ps ik heb alle vertrouwen in Hans Peter , met dit fantastische paard word het vast wederom een mooi duo !!

 • I.C.A.

  Dierenwelzijn is een Groot Goed!

 • Redactie Horses

  De redactie heeft enkele reacties verwijderd omdat deze niet voldeden aan de spelregels van Horses.nl.

 • karen matthys

  Ik vind het jammer voor het Belgisch (Olympisch) team en de ruiter dat dit paard naar Nederland vertrekt. Wij hebben geen grote dressuurtraditie en zien zo een goede combinatie vertrekken. Stefan van Ingelgem heeft met deze hengst , waarvan de afstamming niet volledig dressuurgericht is (een Balzflug Ferro combinatie als ik mij niet vergis) hele mooie prestaties neergezet, de laatste periode onder begeleiding van Sjef Janssen. ik heb het paard in inrijpistes gezien waar het op een rustige, uiterst vakkundige manier gereden werd. Je bent natuurlijk als ruiter steeds afhankelijk van de eigenaars, zoals jullie in Nederland ook weten …

 • Meta

  Hoi Karen 😉
  Zoals het artikel vertelt ,zal Hans Peter hem trainen voor de verkoop,dus er is nog best een kans dat hij terug komt in Belgie.
  En trouwens Belgie staat bekend om zijn zeer goede “foktraditie”,daar kun je zeker trots op zijn!  😉

 • karen matthys

  De kans is bijna onbestaand dat er in België “groot” geld gegeven wordt voor een dressuurpaard dat reeds eerder in dit land gekend is. Verder heeft België absoluut geen “foktraditie” wat dressuur betreft, enkel wat springpaarden betreft kunnen wij echt scoren.

 • Kari-Ann

  Een complimentje voor de fokkers, namelijk het Meerdaalhof te Oud-Heverlee (http://http://www.meerdaalhof.be/)

 • sylvie wieme

  tja dat paard komt goed terecht …stefan kan er niet meer uithalen dan 5de en 6de plaatsen het is gewoon zo in belgie kunnen ze nog steeds geen dressuur rijden ,,, we zullen zien maar ik denk dat hans peter er gewoon nog veel meer kan uithalen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.