Ga naar hoofdinhoud

WK-goud voor Cristal Fontaine en Asha P

Foto Lonneke Ruesink

Kitty King heeft zondag met Cristal Fontaine in Le Lion d'Angers de titel veroverd bij de zesjarige eventingpaarden en Ingrid Klimke stuurde Asha P bij de zevenjarigen naar het goud. Voor Nederland stond Merel Blom er na de dressuur en de cross het beste voor, maar zij heeft Lucky You niet meer uitgebracht in het afsluitende springparcours.

Na de dressuur stond Michael Jung aan kop bij de zevenjarigen met Choclat, maar de Contendro-zoon kwam in de cross ten val op hindernis acht. Klimke begon de wedstrijd met 25,3 strafpunten met de dochter van Askari en de tweede plek achter haar landgenoot. De Duitse amazone hield haar dressuurscore vast in de cross en het springen en won goud met de merrie.

Top drie

Het zilver bij de zevenjarigen was voor Tom Jackson met Capels Hollow Drift (v. Shannondale Sarco). De Britse ruiter begon met een zevende plaats na de dressuur met een score van 27,8 strafpunten en kwam zonder fouten de cross en het springen door. Astier Nicolas en Babylon de Gamma mochten zich opstellen voor het brons. De Franse ruiter begon met de elfde plaats na de dressuur met 29,4 strafpunten en klom na een foutloze cross en springparcours naar de derde plaats.

Andrew Heffernan was met Gideon (v. Lucky Boy) de enige Nederlandse combinatie bij de zevenjarigen en eindigde op de 46-ste plaats met 71 strafpunten.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen begon Elisabeth Halliday-Sharp de wedstrijd met een voorlopig eerste plek met Cooley Moonshine (v. Cobra) met slechts 22,4 strafpunten. Het duo kreeg vier strafpunten in het afsluitende springen en eindigde daarmee op de derde plek. Kitty King, die na de dressuur nog derde stond met de schimmelruin van Chef Rouge, bleef wel foutloos in de cross en en het springparcours en klom op de laatste dag naar de eerste plaats. Landgenote Piggy French volgde met Emerald Jonny (v. Waldo) met slechts 0,4 punten verschil  op de tweede plek.

Nederlanders

Bij de zesjarigen kwamen drie Nederlandse amazones aan de start. Merel Blom stond er met Lucky You 7 (v. Limbus) na de dressuur het beste voor voor Nederland met de veertiende plaats, maar nadat een van de ijzers van de ruin verwisseld moest worden na de cross liep hij niet mee helemaal fijn. Dat maakte Blom op facebook bekend. De andere twee,  Janneke Boonzaaijer met Halida (v. Saffier) en Sanne de Jong met Hatary MBF (v. Quasimodo van de Molendreef) eindigden op de 32-ste en 35-ste plek.

Uitslag zesjarigen
Uitslag zevenjarigen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook