Ga naar hoofdinhoud

WK jonge eventingpaarden: Regerend wereldkampioen Lagona OLD op kop bij zevenjarigen

Lagona 4 onder Anna Lena Schaaf in Warendorf Bundeschampionate 2020 Foto: Dr. Tanja Becker/Equitaris www.equitaris.de

Op het wereldkampioenschap voor jonge eventingpaarden in Le Lion d'Angers gaat bij de zevenjarigen de Oldenburgse merrie Lagona OLD (Lavagon x Cartani) aan de leiding na de dressuur. Onder Anna Lena Schaaf liep de kampioene van vorig jaar naar een topscore van 81.43% (-18.6). De plaatsen twee en drie worden ook bezet door Duitse combinaties. Vandaag om 10 uur begint de cross, de zesjarige paarden zijn het eerst aan de beurt.

Vorig jaar pakte Anna Lena Schaaf met Lagona OLD al de titel op het WK op haar dressuurscore. Ook nu heeft de Duitse een goede basis gelegd om opnieuw het kampioenschap naar zich toe te kunnen trekken. De juryleden hadden 81.43% over voor de topproef die de combinatie reed. Het paar kreeg onder meer een 9 en een 10 voor algemene indruk.

Volle broer fischerChipmunk tweede

Regerend Olympisch kampioene Julia Krajewski staat op de tweede plaats met ChinTonic (Contendro x Heraldik xx). De Hannoveraan is de volle broer van haar voormalige toppaard fischerChipmunk die nu Michael Jung gaat en twee gouden teammedailles op zak heeft. ChinTonic kreeg 78.10% voor zijn proef. Antonia Baumgart en de Holsteiner Ris de Talm (Adagio de Talma x Carvallo BB) staat derde met 77.46%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook