Ga naar hoofdinhoud

World Dressage Masters 2011 van start

Christa Laarakkers OvationDe eerste wedstrijd van de lucratieve World Dressage Masters (WDM) 2011 gaat deze week van start in Wellington. Alle paarden kwamen woensdag eenvoudig door de veterinaire keuring en vandaag staat de Grand Prix op het programma. Christa Laarakkers komt voor Nederland in actie met haar Divoza Horseworld Ovation (v. Cabochon).

Zeventien combinaties komen vandaag aan start in de Grand Prix. Christa Laarakkers verschijnt als veertiende in de ring om 16.19 plaatselijke tijd (22.19 uur Nederlandse tijd). Op de deelnemerslijst staan onder meer Ashley Holzer, Michal Rapcewicz en Anne van Olst en Steffen Peters. Morgen is zowel de Grand Prix Special als de kür.

Dit jaar staan er vier WDM-wedstrijden op het programma. Tijdens elke wedstrijd van de World Dressage Masters wordt maar liefst 100.000 euro prijzengeld uitgedeeld. Na de wedstrijd in Wellington staan nog München ( 2 – 5 juni), Falsterbö (7 – 10 juli) en Hickstead (28 – 31 juli) op het programma. De wedstrijdserie omvat ook een ruiteraward ter waarde van 25.000 euro. Vorig jaar werd deze gewonnen door Edward Gal. De beslissing voor deze award valt tijdens de wedstrijd in München.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.