Ga naar hoofdinhoud

Wout-Jan van der Schans vijfde in 1,35m

Wout-Jan van der Schans. Foto: De Paardenkrant

Wout-Jan van der Schans werd vanmiddag vijfde met de KWPN'er Zorro (v. Numero Uno) in de Prijs AS Sport Horses 1,35m in het Belgische Zandhoven. De overwinning ging naar Groot-Brittannië met Jessica Mendoza en Classic Highfly (v. Cornet Obolensky). 

Jessica Mendoza won na haar tijd van 26,49 seconden in de tweede omloop. Dat was twee seconden sneller dan Cagri Basel en de BWP-merrie Candid (v. Rubens du Ri D’asse), de combinatie die tweede werk voor Turkije. Duitsland werd derde met Andreas Knippling en Mandy, een KWPN-gefokte dochter van Marlon.

Terwijl de vierde plaats ook naar Duitsland ging met Hans Thorben Ruder, werd Wout-Jan van der Schans vijfde met Zorro. Zij finishten foutloos in 28,94 seconden.

In de Prijs Stephex-STX Horse Trucks 1,30m was er helaas geen topplaats voor Nederland. België bezette de topdrie met Patrik Spits op kop. Hij won met de Cento Lano-dochter Uletta van de Dwerse Hagen. James Peeters werd tweede, Niels Bruynseels derde.

De beste Nederlandse prestatie kwam van Bart Bles en Bontender (v. Montender). Zij werden zestiende.

In de proef voor zes- tot zevenjarige paarden zette Nederland wel mooie prestaties neer. Harrie Smolders pakte de derde plaats met de Darco-dochter Delilah, gevolgd door Bart Bles op vier en Michel Hendrix op vijf.

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook