Ga naar hoofdinhoud

Wynton- en Namelus R-dochters bovenaan in Geesteren

Foto: Jacquelien van Tartwijk

Op de prachtige terreinen van CSI Twente vond vandaag de Centrale Keuring van regio Overijssel in de hoofdpiste plaats. Wynton-dochter Favorieta van Yvonne en Marion van Marle uit Dalfsen werd uitgeroepen tot kampioene in de dressuurrichting, terwijl Free Time ster prok (v. Namelus R) van fokker regio-voorzitter Jeroen Verver uit Albergen het kampioenslint bij de springmerries opeiste.


Met name bij de springmerries was de kwaliteit goed, niet minder dan zeven merries mogen naar de Nationale Merriekeuring. Free Time verdiende de kampioenstitel dankzij haar goede model, bloedopdruk en op de stamboekkeuring had ze voor 80 punten gesprongen. “Free Time heeft een heel mooi model met bloeduitstraling en een goede bovenlijn. Ze is heel atletisch en een compleet springpaard”, sprak Cor Loeffen. Tweede bij de driejarige springmerries werd de eveneens heel complete Baltic VDL-dochter Foloma VDL van Stal Vogelzang uit Ommen. In de kampioenskeuring werd het een close finish tussen Free Time en het kopnummer bij de oudere merries: de zevenjarige Whispering Callas keur sport-spr (v. Carolus II) van H.Boeve / Stoeterij Veldhoek uit Lemelerveld. Deze merrie springt in het ZZ en won afgelopen jaar de GMB-competitie voor zesjarigen onder de naam Boeve’s Boulogne met Ellen Zwijnenberg.

Bij de dressuurmerries werd de extra gemodelleerde Wynton-dochter Favorieta A op kop geplaatst bij de driejarige merries. “Een merrie met een sterke bovenbouw, en een sterke bewegingsvorm met een goed achterbeengebruik en houding. Op de stamboekkeuring had ze al voor 80 punten gegaloppeerd”, lichtte Marian Dorresteijn toe. Favorieta A mag samen met de als tweede geëindigde Free Spirit (v. Zizi Top) van fokker B. Lichtendahl uit Almelo en mede-geregistreerde B.H.J. Peper uit Almelo naar Ermelo. In de kampioenskeuring won Favorieta A het van de vierjarige Engel d’Ottie elite IBOP-dres (v. Vivaldi) van Shaima Naser Omer Saleh Albreiki uit Abu Dhabi, die eerder dit jaar 83 punten scoorde in de IBOP.

Bij de springveulens was de kwaliteit eveneens opvallend. De top 5 voldeed aan de eisen om uitgenodigd te worden voor Ermelo, alleen de als tweede geëindigde Ipsy (v.Denzel van ’t Meulenhof) van F.C.J. Meijer uit Dalfsen kon het ticket niet krijgen vanwege zijn register A-papier. Kampioen werd de royaal ontwikkelde, heel lichtvoetig galopperende Idaletta M (v. Dakar) van f/g J. Morsink uit Wierden en G.H. Morsink uit Wierden. Bij de dressuurveulens ging de strijd in de finale tussen twee nakomelingen van Charmeur, alleen kampioen Imperioso WW (v. Charmeur) van fokkers Jan Wilting uit Wachtum en Ingrid Wilting uit Zwolle mag naar de Nationale Veulenkeuring. Het sterk galopperende hengstveulen valt op met zijn afdruk, houding en rasuitstraling.

De Pavo Cup telde niet veel deelnemers, maar wel een paar hele beste. Bij de vierjarigen scoorde El Diablo (v. Zenon) van f/g A. Hoogendonk uit ’s Gravenzande opvallend. Onder Marie-Jose Timmermans liep de ruin 86,5 punten bijeen en won daarmee zijn rubriek. Bij de vijfjarigen kwam oud-CK-kampioene De Mijne C (v. Don Schufro) van f/g Jan Holtland en Carla Lansink uit IJsselmuiden heel goed. Onder Emmelie Scholtens zegevierde deze elite IBOP-dres-merrie met 84,5 punten.

Bron: Horses / JS voor KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook