Ga naar hoofdinhoud

Young rider Debora Pijpers in een ‘flow’

Vorige week vierde Debora Pijpers haar nationale-dressuurdebuut, afgelopen weekend debuteerde ze bij de young riders. De amazone uit Abcoude liet zich niet van slag brengen en reed een topproef met haar Now I’m Here in Roosendaal. De Contango-zoon liep naar ruim 68%, waarmee de overwinning ruimschoots een feit werd.

Debora Pijpers kijkt tevreden terug op haar debuut bij de young riders. “Het liep super. Nowie was lekker scherp en bleef gedurende de proef fijn over zijn rug lopen. Ik was zo geconcentreerd, dat ik in een soort ‘flow’ reed”, is ze blij. “Vroeger was ik best nerveus als ik op concours ging, maar sinds ik bij Dressuurstal Van Baalen werk en train, is dat van me afgegleden.” Pijpers kreeg de meeste concurrentie te duchten van Danielle Houtvast, die zowel de tweede als de derde stek bezette. Dat deed ze met haar nieuwste troef Sir Jazz (v. Jazz) en Rambo (v. Gribaldi).

Junioren
Elf juniorencombinaties lieten zondag op manege Den Goubergh in Roosendaal hun individuele proef zien. Stephanie Kooyman was in topvorm en zette de concurrentie op ruime achterstand. Met Winston (v. OO Seven) won ze de proef met 70,66%, terwijl Moorlands Westwood (v. Werther’s Wels) goed was voor 69,74% en het rode lint.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.