Ga naar hoofdinhoud

Zadel voor zware mensen

Het eerste zadel dat special ontwikkeld is voor ruiters met een maatje meer is op de markt. Het zadel genaamd WOW Bounty heeft een dieper zit-bed, wat volgens het bedrijf de zwaardere ruiter extra ondersteunt en comfort biedt.

De ontwikkeling van zadels voor zwaarlijvige of erg grote mensen leidt bij sommige deskundigen tot bezorgdheid. Zij stellen dat sommige zeer zware mensen niet moeten gaan rijden en dat maar weinig paarden voldoende lengte in de rug hebben om een dergelijk zadel te kunnen dragen.

David Kempsell van WOW reageerde hierop dat zij een zadel hebben ontwikkeld met een langere en grotere zitting, zonder het zadel langer te maken. Het zadel is slechts achttien inch dus voor vele paarden geschikt.

Het zadel zou met name goed zijn voor mensen met heup en bekken problemen en zou mensen helpen zich wat zekerder te voelen op het paard. Volgens zadelmaker Jon Homer, die de productie van het WOW-zadel voor zijn rekening nam, geeft het zadel je een veilig gevoel en zet het je in de juiste positie.

Bron: Horses / Horseandhound.co.uk

7 reacties op “Zadel voor zware mensen

 • Claudia

  Heel goed dat er zo’n zadel is nu. Ik ben zelf niet groot en ook niet echt zwaar, maar heb wel een kont voor een groot zadel. Laatst zei een medewerkster van een ruitersportzaak ook al tegen mij dat als je niet meer in een 18 inch zadel paste je echt moest afvallen of stoppen met rijden, maar dat is niet eerlijk want er zijn zoveel ruiters en amazones zwaarder en logger dan mij, maar omdat zij een dunne kont hebben mogen ze wel blijven rijden alleen omdat ze nog in het zadel passen en dat terwijl hun buik uitpuilt ? Zoveel mensen zoveel vormen en dat heeft niets met gewicht te maken.

 • t

  Ik denk dat juist dit zadel mensen met een maatje meer meer balans zou kunnen geven en dus makkelijker in de beweging meekomen en het paard niet meer in de weg zitten. ben er benieuwd naar.

 • susan

  Dat zou een gebaar in de goede richting zijn als het zadel ook alle naschokken wat het teveel aan vet veroorzaakt kan opvangen.dat vraag ik mij af.een echt geschikt paard is er volgens mij ook niet voor de echt zware ruiter.als je de uitslagen bekijkt van verschillende onderzoeken die er zijn gedaan naar overgewicht en rijden dan zou je niemand meer op het paard moeten zetten tot een acceptabel gewicht bekijkt is.

 • Marion Snel

  Een heel treffend geval van het paard achter de wagen spannen….

 • Marion Snel- de Bruijn

  Ik denk dat dit een geval is van het paard achter de wagen spannen……

 • Rianne

  Het is niet iets vernieuwends, zo brengen ze het wel hier in dit artikel.
  Ik ken wel meer zadelmakers die zadels maken voor grote of wat zwaardere mensen. Die worden met de handgemaakt en is echt puur vakmanschap!
  Moet je denken aan Fryso zadels of Hulsebos..

 • Goethals Tom

  Het zadel zou goed zijn voor mensen met heup en bekken problemen.
  Maar voor het paard veranderd er niks. Die moet maar met rugpijn door het leven!!
  En hier word er amper op gereageerd, maar een bijna 3j onder het zadel tonen dat mag niet hoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook