Ga naar hoofdinhoud

Vanavond in ‘Meer dan Muziek’: zanger Waylon bezoekt Brooke Hospital

Brooke Hospital ezeltje

Zanger Waylon en zijn vriendin Annemijn reizen in ‘Meer dan Muziek’ af naar Egypte als ambassadeurs van Brooke Hospital for Animals. Hier zien zij met eigen ogen het fantastische werk van deze organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke en gewonde werkpaarden en ezels in arme landen. De zanger en zijn vriendin beleven een emotionele reis die, zoals hij zelf zegt, hen naar de strot grijpt. Vanavond komt de uitzending op Nederland 3. 

In Egypte leven naar schatting 1,2 miljoen werkpaarden en ezels onder erbarmelijke omstandigheden. Ze worden ingezet voor het vervoer van karren vol met bakstenen of vuilnis. Waylon en Annemijn bezoeken een baksteenfabriek vlakbij Cairo. De ezels daar vervoeren per keer 1000 kilo aan stenen in de brandende zon, krijgen geen rust, geen drinkwater en voer. Ter plekke ziet de zanger hoe slecht de ezels er aan toe zijn. Ze hebben vreselijke wonden door slecht tuig, stokslagen en het struikelen. Veel dieren overleven het zware werk niet: zij sterven na een vreselijk leven te hebben gehad.

Brooke Hospital for Animals zet zich in om deze dieren te helpen en te zorgen dat hun bestaan draaglijker is. Zo zien Waylon en Annemijn dat deze organisatie bij de baksteenfabrieken met hun rijdende klinieken komen om de ezels gratis te behandelen, ze te voeren en ze een plek te geven om te rusten. Daarnaast ligt er de belangrijke taak om de eigenaren van de dieren goed te informeren en voor te lichten. “Het is geen kwestie van de mensen zijn slecht. Ze zijn allemaal op zoek naar iets beters en een manier te vinden om geld te verdienen. Met goede voorlichting en laten zien hoe je voor een dier moet zorgen, zien de mensen hun paard of ezel sterk en gezond worden. Dat is iets waar zij baat bij hebben. Want deze dieren zijn heel belangrijk om hun dagelijkse brood te verdienen”, aldus Waylon.

Naast deze rijdende klinieken bij de baksteenfabrieken bezoeken Waylon en zijn vriendin nog meer initiatieven van Brooke Hospital for Animals in Egypte. Zij zien met eigen ogen het fantastische werk maar zien ook hoe verschrikkelijk hard hun werk nodig is. Dat valt de twee dierenliefhebbers heel zwaar. De reis naar Egypte maakt de zanger en zijn vriendin nog duidelijker hoe belangrijk het werk van deze organisatie is en hoe belangrijk hun ambassadeurschap is.

De uitzending is vanavond op Nederland 3 om 23.25 uur

Bron: Horses / Tros.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook