Ga naar hoofdinhoud

Zapatero VDL-zoon verrichtingstopper met 87 punten

De Zapatero VDL-zoon Flying Dream is vanochtend op het nieuwe KWPN-centrum in Ermelo topper geworden van het verrichtingsonderzoek. De voshengst sprong naar 87 punten. "Flying Dream toonde zich zeer constant gedurende het onderzoek en blinkt simpel weg uit in alle springonderdelen", aldus juryvoorzitter Daan Nanning.


De sympathieke hengst kreeg 9’s voor reflexen, vermogen, rijdbaarheid en instelling en zijn aanleg als springpaard. Vandaag had Flying Dream niet zijn beste dag, maar de jury was zeer enthousiast over zijn prestaties gedurende het gehele onderzoek.

In totaal werden negen springhengsten ingeschreven in het stamboek. De op één na hoogste punten waren voor de voshengst Fibonacci (v. Carambole). De hengst, die vandaag een wat stugge mond toonde, sprong naar 82 punten. De kleinzoon van Pythagoras kreeg een 9 voor reflexen en voor de overige springonderdelen een 8.

Eén hengst werd niet ingeschreven zaterdag, maar toonde zich wel een goed springpaard. Namelijk Fazal (v. Casall), die op basis van zijn voorvoeten niet ingeschreven is. Ook het moederrapport van de hengst was wat betreft de voorvoeten onvoldoende. De hengst kreeg wel 81,5 punten voor zijn uitstekende prestaties gedurende het onderzoek, maar ontving dus geen dekbrevet.

De volgende springhengsten goedgekeurd:

Freedom (Advance x Corofino) 79 punten
Farfan M (Cantos x Lux) 78,5
Fibonacci (Carambole x Pythagoras) 82
Fabriano VDL (Casall x Chin Chin) 78,5
Felton VDL (Chello III x Indoctro) 76,5
First Verdi (Verdi x Fuego du Prelet) 77
Fandango (Vittorio x Odermus R) 76
Fire (Vleut x Namelus R) 78
Flying Dream (Zapatero VDL x Indoctro) 87

Klik hier voor een fotoserie.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook