Zennith van Schreven dag voor CDI-debuut plotseling overleden

Jenny Schreven en Zennith - Foto: privé

Jenny Schreven hoopte met de merrie Zennith (v. Painted Black) morgen in Aken haar internationale rentree in de Grand Prix te maken. Die droom is in duigen gevallen, de veertienjarige merrie is plotseling overleden. Vooralsnog zonder aanwijsbare reden. “Totaal onverwacht en na een kort, maar heftig verblijf in de kliniek hebben we Zennith moeten laten gaan. Ze heeft gestreden tot de laatste seconde, maar mocht de strijd niet winnen. We staan voor een compleet raadsel en verkeren in shock”, schrijft Schreven. 

Schreven nam Zennith eind vorig jaar over van Hiske Geerts, die de merrie tot en met de Zware Tour had opgeleid. Geerts verkocht de merrie vanwege emigratie naar China. “Vol trots kondigde ik drie weken geleden aan dat Zennith en ik ons internationaal debuut zouden gaan maken tijdens het CDI Aachen. Morgen zou het begin zijn van een nieuw tijdperk. Morgen zouden Zennith en ik internationaal starten. Een droom en wens waar we als team lange tijd naartoe hebben getraind en gewerkt. Een weg vol pieken en dalen, die na zes jaar, eindelijk weer een hoogtepunt zou bereiken.”

Verslagen

“Ondanks dat we pas sinds korte tijd een echte combinatie waren, heeft ze een diepe indruk achter gelaten en zal ik nooit vergeten wat ze voor mij en voor ons allemaal heeft betekend: hoop, geluk en liefde. Het verdriet dat ik nooit meer ‘s ochtends de stal in loop en ze naar me hinnikt, is onbeschrijflijk. De verslagenheid zo groot”, aldus de Weertse amazone.

Afstand

“Ik neem even afstand om dit enorme verlies te verwerken en hoop in de toekomst weer het geluk te hebben om te schitteren op het allerhoogste niveau in de sport waar ik zo zielsveel van houd”, besluit Schreven op haar social media-kanalen.

Bron: facebook

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Zennith van Schreven dag voor CDI-debuut plotseling overleden
  1. 1

    Wat verschrikkelijk moet dit voor Je zijn Jenny. Ik wens Jenny veel sterkte met het verwerken van dit dubbele verlies. Rust zacht Zennith