Ga naar hoofdinhoud

Zes springhengsten naar verrichtingsonderzoek

De hengstenkeuringscommissie van het KWPN heeft vanmiddag in Ermelo zes springhengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Via het zogenaamde VION-traject kreeg de vierjarige VDL Groep Spiritivo (Indoctro uit de GP-merrie Think Twice v. Corrado) een uitnodiging voor de KWPN-test. Eerder vandaag werd de vos tweede in de finale om de VION Cup. Ook zijn jaargenoten Sandrino Z (Sandro Boy x Concorde) en Starpower TN (Stakkato x Escudo) kregen de kans. Ook deze hengsten hadden zich in de VION Cup bewezen en waren op het straatje beoordeeld. De vierjarigen worden 50 dagen aan de tand gevoeld.

Bij de vijfjarigen was er groen licht voor SLI Chacco Boy (Chacco Blue x Irco Lando), Cidane (Heartbreaker x Ramiro) en VDL Groep Cool Blue (Mr. Blue uit de GP-merrie Qualisca v. Quidam de Revel). De vijfjarigen zullen 21 dagen in het testcentrum verblijven.

Bron: Horses / De Paardenkrant

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook