Ga naar hoofdinhoud

‘Zien en gezien worden in Boekelo’

In De Twentsche Courant Tubantia verscheen een blog van Ralph Blijlevens. De journalist was vijf dagen op Military Boekelo. "Ik weet dat het standaard is in Boekelo, maar toch verbaast het me iedere keer weer opnieuw: zien en gezien worden. Man, man, man, wat vinden we dat toch belangrijk…"

“Terwijl datgene waar het eigenlijk om draait in Boekelo, de paarden, er vaak bekaaid afkomt. D’r zijn bezoekers van de Military die het presteren om geen enkel paard in actie te zien. Op zich is dat een prestatie, maar laten we dat vooral niet te veel stimuleren. Het doet namelijk geen recht aan de echte hoofdrolspelers van Military Boekelo: de paarden, met hun berijders.”

Rug naar het parcours

“Wat je als bezoeker op de Boekelose dreven wel kan doen, is aandacht besteden aan de verrichtingen van de combinaties. Ga eens niet met je rug naar het parcours staan als paard en ruiter voorbij galopperen. Laat dat bokbiertje, stukje vlees op de barbecue of die leuke klant van het werk even voor wat het is en kijk naar wat zich voor je afspeelt. Daar, tussen die witte linten zie je het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen mens en dier.”

Machtig

“Persoonlijk sta ik het liefst ergens in een bos, niet eens in de buurt van een stijlvol gedecoreerd obstakel. Een in volle galop voorbijrazend paard voelen, dat vind ik het mooiste. Eerst hoor je het dier aankomen, dan zie je hem en tenslotte dreunt de grond onder je voeten als de twee sportsporters vlak voor je voorbij denderen. Machtig!”

Klik hier om de hele blog te lezen.

Bron: Tubantia

 

2 reacties op “‘Zien en gezien worden in Boekelo’

 • Johanna Wolthuizen

  Ik heb een informatieve vraag.
  Is er ook een speciale paardenevenementenlijst verkrijgbaar,
  liefst alleen van NL of de Noordelijke provincies (Gr.Frl.Dr.).

  Heel erg bedankt alvast voor de reaktie !

 • Rick Helmink

  Beste Johanna,

  Als het alleen gaat om sport kan ik de wedstrijdkalender van de KNHS aanraden. Daarnaast vindt u op deze site een agenda en hebben de verschillende Nederlandse stamboeken op hun site een agenda. Een sluitende agenda met alle evenementen is er bij mijn weten niet.

  Met vriendelijke groet,

  Rick Helmink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook