Zilveren Z Seven Caretina wint FBH Young Horses Grand Prix

Veel heeft de nu zesjarige merrie Z Seven Caretina na het behalen van de zilveren medaille op het WK in Lanaken nog niet gelopen. Maar vanmorgen wist de dochter van Coltaire Z onder haar vaste ruiter Michael Pender de FBH Young Horses Grand Prix in Abu Dhabi te winnen.

De zeventienjarige Ier Michael Pender was de revelatie van het wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken het afgelopen jaar. Bij de vijfjarige springpaarden won hij zilver met Z Seven Caretina en brons met Z Seven Canya Dance (v. Can Ya Makan) achter Garant en Willem Greve.

Op het CSI4* van Abu Dhabi was Pender weer ijzersterk met de Iers gefokte merrie Caretina van Team Z7. In de barrage van de Grote Prijs voor de jonge paarden reed hij ruim twee seconden sneller dan  Abdullah Humaid Al Muhairi met Diaradino (v. Diarado). De derde plaats werd bezet door een landgenoot van Al Muhari, Salim Ahmed Al Suwaidi. Hij kwam met Snapp Jack (v. Stolzenberg) dicht in de buurt van de snelle tijd van Pender, maar maakte een springfout.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.