Ga naar hoofdinhoud

Zilveren Zoutendijk:”Champ liep fantastisch”

Lisanne Zoutendijk hier met Kostendrukkers Amaretto (v. Alfred)
"Champ liep fantastisch", reageerde Lisanne Zoutendijk na haar zilveren Kür. "Ik vind de Kür leuk om te rijden en het ging helemaal top. Natuurlijk kan het altijd beter, maar ik rijd Champ nog geen jaar. Ik hoopte bij de beste tien te komen. Dat ik naast de teammedaille ook nog individueel zilver en brons heb gewonnen is fantastisch."


Lisanne hoopt volgend jaar nogmaals aan het EK te kunnen deelnemen met Champ. Ondertussen rijdt ze ook al bij de Junioren. “Dat is goed te combineren, vind ik. Sinds ik paard rijd, gaat het met de pony’s ook beter. Je leert er veel van. En Champ loopt wel als een paard.”

De gouden medaille werd, net als in de individuele strijd, gewonnen door het Britse talent Phoebe Peters met SL Lucci. Het brons ging naar Semmieke Rothenberger en haar ervaren palomino hengst Deinhard B. “Lucci was vandaag een klasse apart, Phoebe heeft elk punt dat ze kreeg dik verdiend. Lisanne en Semmieke waren zeer aan elkaar gewaagd. Het verschil zat hem in de details”, aldus het Deense jurylid Baarup. “We zijn zeer tevreden over het niveau tijdens dit kampioenschap. De prestaties gaan elk jaar omhoog. Als het zo doorgaat, weet ik niet waar we eindigen. Het was een voorrecht deze titelstrijd te mogen jureren.”

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook