Ga naar hoofdinhoud

Zirocco Blue VDL zegeviert in bloedstollende GP

Zirocco Blue VDL in de hengstencompetitie in 2010 - Foto: Paardenkrant-Horses.nl

Zirocco Blue VDL liet vandaag weer zien waarom hij bij de top van de wereld hoort. Onder Jur Vrieling won hij op waanzinnige wijze de Grote Prijs over 1,50 m. Zijn jaargenoot Zapatero VDL kwam onder Jessica Kürten op de tweede plek en diens halfbroer Arezzo VDL eindigde onder diezelfde amazone op de derde plek. De VDL Stud domineerde daarmee Grote Prijs en heeft in de drie prijswinnaars drie hengsten van wereldniveau.


Zirocco Blue toonde zijn onvoorstelbare vermogen dat we allang van hem kennen, maar de zoon van Mr. Blue liet ook zien dat hij het afgelopen jaar nog wendbaarder is geworden en uit alle standen kan springen. Jur Vrieling kon overal de voorwaartse afstand pakken en snelde zo in 31,25 seconden naar de overwinnning.

De Ierse topamazone Jessica Kürten reed haar Chin Chin-zoon Zapatero VDL op waanzinnige manier naar de tweede plek. Als laatste starter moest zij alles op alles zetten en met veel risico’s op met name de laatste drie hindernissen gingen Zapatero en Kürten in 31,57 seconden door de finish.

Een op en top springtalent is zonder meer Arezzo VDL (Chin Chin x Heartbreaker). De negenjarige wist precies waar de palen lagen en toonde ontzettend veel springmanieren en voorzichtigheid. In een rappe tijd van 32,62 seconden werd de sterke voshengst derde.

Ukato is terug van weg geweest. De Stakkato-zoon bewees vandaag onder Willem Greve weer in top vorm te zijn en sprong uit het boekje. Greve reed de sympathieke zwarte naar een vierde plek. Zavall VDL was de vierde hengst van de VDL Stud in de prijzen en alle vier de VDL-hengsten werden door hun (tijdelijke) ruiter vertegenwoordigd in de prijsuitreiking.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook