Ga naar hoofdinhoud

Zoutendijk zegeviert in Roosendaal

Lisanne Zoutendijk hier met Kostendrukkers Amaretto (v. Alfred)

Lisanne Zoutendijk was tijdens de vierde wedstrijd van de KNHS-Felix Hippische Juristen Cup met haar Champ of Class niet te verslaan. Ze legde ook beslag op de tweede plaats met Kostendrukkers Amaretto. Demy Kurstjens en Ciske van de Beekerheide eindigden als derde. Juryvoorzitter Pauline van Nispen-Knols was te spreken over de hoge kwaliteit van de pony’s. De lossigheid vormt echter wel een punt van aandacht.

Lisanne van Zoutendijk reed met haar Champ of Class (v. FS Champion de Luxe) een mooie score van 72,35 % en reed zich hiermee bijna twee procent los van de rest. “Lisanne is een amazone met een heel correcte zit en Champ of Class is een pony met veel kwaliteit.” aldus van Nispen-Knols. De proef van Kostendrukkers Amaretto (v. Alfred) werd beloond met 70,77%.

Over Demy Kurstjens en Ciske van de Beekerheide (v. Composer vd Beekerheide) vertelt mevrouw van Nispen-Knols, “Ciske is een pony die heel mooi rechtgericht is en een zeer goede stap heeft. De draf had wat meer gesloten gemogen, hier heeft ze wat punten laten liggen voor de tweede plaats.”

Ook Jelle Peeters liet van zich horen, zij reed met Nandor naar de vierde plaats en met Fianchetta naar de zevende plaats. Fianchetta (v. Henry) vonden alle drie de juryleden de pony met het beste achterbeen, de aanleuning mag nog beter. Van Nispen-Knols: “De pony is een ruwe briljant waarvan al veel vlakken geslepen zijn, een talent voor de toekomst.”

Uitslag Roosendaal:
1. Lisanne Zoutendijk – Champ of Class – 72,35%
2. Lisanne Zoutendijk – Kostendrukkers Amaretto – 70,77%
3. Demy Kurstjens – Ciske van de Beekerheide – 70,43%
4. Jelle Peeters – Nandor – 70,21%
5. Gyvano Schouws – Bugatti – 69,66%
6. Joelle Peters – Haasendonk’s Sultan – 69,23%
7. Jelle Peeters – Fianchetta – 69,06%
8. Floor van Manen – Divano du Bois – 66,75%

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Zoutendijk zegeviert in Roosendaal

  • Karel de Lange

    Waar staat in de dressuurproeven dat er lossigheid (wat men zich daar ook bij mag voorstellen) getoond moeten worden? En waar staat het beste achterbeen in de dressuurproeven verwoord?
    Wat wel gevraagd wordt zijn tact, ritme en de daaruit voortvloeiende balans. Dat zijn de zaken die de jury in een dressuurproef dient te beoordelen. Juryleden die de bovenstaande nonsens uit de geforceerde polderdressuur lopen te verkondigen, horen niet alleen op dit niveau maar helemaal niet in een dressuurring thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook