Ga naar hoofdinhoud

Zuidema wint Grote Prijs van Tolbert

Springruiter Bert Zuidema won zaterdagavond de Grote Prijs van Indoor Tolbert met zijn paard UB40. Hans de Vries werd tweede met Tjakka, derde werd Elmar met Clash. Jur Vrieling wist zich ondanks zijn gebroken voet knap te plaatsen voor de barrage, maar kwam daar helaas ten val.

,,Het was toch wel spannend voor mij, want ik was best bang dat er nog iemand sneller zou zijn”, zei Zuidema direct na zijn succesvolle rit. ,,Ik heb de laatste weken veel succes met UB40. Het is een ontzettend goed paard”, aldus de 28-jarige winnaar, die zich samen met zijn vader eigenaar mag noemen van UB40.

Met zijn paard Alwin nam Jur Vrieling iets teveel risico en pal voor één van de hindernissen ging het mis. De ruiter uit Holwierde, die ruim een week geleden zijn linkervoet brak, ging uit het zadel, gleed van zijn paard en belandde vlak voor de hindernis in het zand. Hij kwam er gelukkig zonder kleerscheuren van af.

“Ik wilde binnendoor steken, maar raakte uit balans. Ik zat duidelijk te kort op de hindernis”, aldus de balende Vrieling, die overigens wel meer zelfvertrouwen had gekregen tijdens de twee dagen dat hij op Indoor Tolbert in actie kwam. Voor Vrieling was er uiteindelijk nog een troostprijs, vanwege zijn enorme doorzettingsvermogen.

Bron: Indoor Tolbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.