Ga naar hoofdinhoud

Zuidlaardermarkt: ‘Minder paarden, maar meer kwaliteit’

Op de Zuidlaardermarkt in Zuidlaren zijn 1345 paarden en 22 ezels aangevoerd. Het aantal paarden ligt fors lager dan vorig jaar toen er precies 400 meer waren. Het aantal ezels is precies gelijk in vergelijking met 2017. Dierenarts Dieter Zweers is erg tevreden over de kwaliteit van de paarden. Die is volgens hem beter dan vorig jaar, meldt Dagblad van het Noorden. Ook over het dierenwelzijn is Zweers zeer te spreken.

Die kwaliteitsslag heeft te maken met de veranderingen die de Zuidlaardermarkt heeft doorgevoerd, meldt de burgemeester van de gemeente Tynaarlo, Marcel Thijsen. “Tien jaar terug konden paardenhandelaren in de ochtend gewoon met hun dieren aankomen. Dat kan nu niet meer. De markt is professioneler geworden”, zegt Thijsen tegen RTV Drenthe. Elk jaar verandert er volgens hem iets aan de markt, zodat het dierenwelzijn toeneemt. “Met een camerasysteem kijken we of de paarden voldoende te eten en drinken krijgen. Als paarden te lang niets hebben gehad, gaan er mensen naartoe om ze te voeren.”

Eén bezoeker naar ziekenhuis, één aangehouden

Op een persconferentie is bekendgemaakt dat één bezoekster naar het ziekenhuis moest nadat ze door een paard was getrapt. De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag één persoon aangehouden voor het in bezit hebben van vals geld.

Bron: RTV Drenthe/Dagblad van het Noorden/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook