Ga naar hoofdinhoud

Zweeds team wint thuiswedstrijd

Jeroen Dubbeldam en Quality Time
Foto Lonneke Ruesink

Na een waanzinige barragerit van Jens Fredricson en de atletische Lunatic wist het Zweedse team de Nations Cup van Falsterbo op zijn naam te schrijven. Hiermee is het voor de Zweden de vierde maal in tien jaar dat zij de winst opstrijken in de landenwedstrijd. Nederland eindigde op een teleurstellende zevende plaats.

Nadat vanmiddag voor ieder land in de tweede manche drie combinaties in de ring waren verschenen, ging de strijd tussen Frankrijk, Zweden, Engeland en Zwitserland, die de tweede plaats deelden. Zwitserland viel door een teveel aan springfouten af in de race voor een podiumplaats.

Na nulrondes van Robert Smith met Voila voor Engeland en Rolf-Göran Bengtsson met Ninja la Silla voor Zweden, was het erop of eronder voor de Fransen. Met nog één foutloze zouden zij verzekerd zijn van de winst. Het was aan Penelope Léprevost om deze laatste foutloze ronde neer te zetten, maar zij faalde. Naast Engeland en Zweden kwam daardoor ook Frankrijk in de barrage terecht.

William Funnell, rijdend voor Engeland, ging als eerste ruiter van start. Hij stuurde zijn Nederlands gefokte Billy Angelo als een razende door het parcours en nam daarmee op weg naar de laatste steil een groot risico. Zijn tijd was snel, maar niet snel genoeg om Jens Fredricson (SWE) en Lunatic voorbij te streven. Met 37,62 seconden nam de Zweedse ruiter de leiding over. Jerôme Hurel (FRA) deed met Ohm de Pontual (v. Voltaire) een poging dit resultaat te verbeteren, maar faalde al op de eerste hindernis door een springfout. De strijd was beslist, Zweden won op eigen grond, Engeland werd tweede gevolgd door de Fransen.

De beste Nederlandse prestaties kwam vanmiddag van Jeroen Dubbeldam met Quality Time TN, die de eerste manche een foutloze ronde reed en in de tweede ronde een springfout kreeg. Mathijs van Asten had VDL Groep Credence gezadeld, het duo liet tweemaal vier strafpunten noteren. Hendrik Jan Schuttert en Cerona Z verbeterden in de tweede ronde. Het duo kreeg echter een ongelukkige fout op de steilsprong van de driesprong en eindigde ditmaal met vier strafpunten. Leon Thijsen die zijn Tyson spaart voor de Olympische Spelen moest vanmiddag vertrouwen op zijn onervaren Haertthago. In de tweede ronde oogde de negenjarige vosmerrie een stuk zekerder, maar finishte wederom met het wegstreepresultaat van twaalf strafpunten.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Zweeds team wint thuiswedstrijd

  • pj

    dus als het tegen zit in hickstead en dublin liggen ze uit de superlague, jammer hoor… zend leon thyssen naar falsterbo met z,n 2 e paard om ervaring op te laten doen, belachelyk… susan tepper die ook daar was is 5e man… die reed dubbel nul in drammen, die daar met z,n beste paard is kan toe gaan zitten kyken…henk vd pol dubbel nul i drammen en 4e in gp komt al helemaal niet in aanmerking om een superlegaue te ryden, en albert voorn, wil niks anders dan landenwedstryd ryden, en zo zyn er nog enkele meer, jammer dat hy deze wedstryden gebruikt om ervaring op te laten doen…go for at…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook