Ga naar hoofdinhoud

Zweedse onderzoekers ontwikkelen alternatief voor antibiotica in hengstensperma

Tot nu toe waren er altijd antibiotica nodig om bacteriën in hengstensperma te lijf te gaan. Dankzij Zweeds onderzoek komt er nu een duurzaam alternatief: centrifugeren met siliciumoxide.

In alle takken van de humane en veterinaire wereld is de tendens om de rol van antibiotica terug te dringen. In het management van hengstensperma vindt nu een doorbraak plaats.

Separatie

Antibiotica waren tot nu toe steeds noodzakelijk om bacteriën te bestrijden. Door het sperma te centrifugeren met een oplossing van siliciumoxide, worden niet alleen dode en aangetaste spermatozoïden gescheiden van de levende, ook een belangrijk deel van de bacteriën kon met deze methode worden gesepareerd.

Bron: Tidningen Ridsport

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook