Zygrande le Coupied gestolen - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Zygrande le Coupied gestolen

Zygrande onder Ceylan Avinal

Ceylan Avinal Zygrande le Coupied“Het is net een nachtmerrie”, zegt dressuuramazone Ceylan Avinal aangeslagen. Avinal kwam zaterdagavond tot de ontdekking dat haar toppaard Zygrande le Coupied, met wie ze afgelopen zomer deelnam aan het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden, niet meer in zijn stal stond. “Het is heel vreemd om een lege stal aan te treffen en je te realiseren dat je paard er niet meer is.”

“Wij hebben zo onze vermoedens wie er achter zit, maar het is moeilijk om iets hard te maken. De diefstal is van te voren nauwkeurig gepland, aangezien het paspoort van Zygrande ook ontvreemd is uit ons huis. We hebben aangifte gedaan en proberen overal bekendheid te krijgen. Vandaag gaan we de KNHS en het KWPN bellen, in verband met de papieren en registratie”, vertelt de amazone.

Ceylan Avinal, die op het WK voor Turkije uitkwam, bezette in Verden de zevende plek in de kleine finale. Afgelopen december reed de amazone haar Zygrande le Coupied (Krack C x Ferro) naar de tweede plaats in de Subli-Cup finale klasse Z.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook