Ga naar hoofdinhoud

ZZ-licht: Ruime overwinning voor Laurens van Lieren

Laurens van Lieren met WonderboyHij schreef de eerste en tweede proef al op zijn naam, dus het was geen verrassing dat Laurens van Lieren vanmorgen de Pikeur prijs finale ZZ-licht won tijdens het KNHS Indoorkampioenschap in Ermelo. Met President’s Wonderboy (v. Ramon) scoorde hij in de kür maar liefst 74,50%. Vrijdag reed hij naar 68,10% en zaterdag naar 68,24%, wat voor een totaalscore zorgt van 70,28%.

“Vooraf leek het op papier al een heel spannend kampioenschap te worden en voor mij was het dat ook”, zegt Van Lieren na afloop. “Het leek misschien alsof ik gemakkelijk gewonnen heb, als je naar de scores en plaatsingen kijkt. Maar voor mij was het elke dag reuze spannend! Ik weet niet waarom, maar ik was best zenuwachtig. Wonderboy heeft het top gedaan en voelde vandaag in de kür het fijnst aan. Hij is heel heet van zichzelf, maar was vandaag het meest relaxed.”

Ook plaats twee blijft onveranderd. Emmelie Scholtens reed Westenwind (v. Flemmingh) naar 72,83%. Haar totaalscore is 68,63%. Lotje Schoots haalde Dominique Filion in en eindigde als derde. Met Zarah (v. Oscar) scoorde ze 72,50%, wat zorgde voor een totaal van 67,79%.

Klik hier voor alle uitslagen.
Lees hier al het nieuws over de indoorkampioenschappen.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Lees ook:
ZZ-licht: Van Lieren blijft aan leiding

5 reacties op “ZZ-licht: Ruime overwinning voor Laurens van Lieren

 • nicole

  Ik begrijp helemaal niets meer van dressuur een paard wat een uitgestrekte stap toont waarbij het voortdurend achter de loodlijn loopt zonder dat de ruiter ook maar probeert om er wat aan te doen, een keertwending die niet klopt (zullen de juryleden vast niet gezien hebben omdat ze er te dicht op zitten) en een totaal niet ontspannen beeld EN DAN 74,50% scoren? de muziek klopte ook een aantal keren niet, hij reed voor de muziek uit. Ik zal wel gek zijn maar vond het nergens op lijken in de kur.

 • Roy

  Ik dacht leuk het live te gaan kijken op paardensport.tv heb ik zwart beeld!? Meer mensen die het niet kunnen volgen?

 • nicole

  Het schijnt niet echt te willen lukken met paardensport.tv hoorde we al er zouden beelden van een ski piste op te zien zijn geweest en de camera die maar in 1 hoek van de ring zou filmen. Kreeg al verschillende smsjes en telefoontjes van mensen die ook dachten het via internet te kunnen volgen. Wel jammer dat de KNHS er eerst op de site over schrijft dat het live te volgen is en dat het vervolgens een flinke teleurstelling is voor die mensen die hier niet naar toe gekomen zijn.

 • roy

  heb nu beeld!!!

 • nicole

  @Roy, hoop voor je dat je ook nog beeld hebt als het zo weer verder gaat, het is nu pauze ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.