Ga naar hoofdinhoud

Architectuur die nieuwsgierig maakt

Gebaseerd op de elementen uit de natuur en toch van deze tijd, waarbij gelet wordt op de kleinste details; zo kunnen de ontwerpen uit de koker van het gerenommeerde architectenbureau Aşure Netherlands het beste omschreven worden. Al dekt dat laatste niet helemaal de lading want het van oorsprong Turkse bedrijf, met een vestiging in Eindhoven, kijkt verder dan alleen het architectonische design. “We willen een omgeving creëren waar iedereen een goed gevoel bij krijgt”, is de visie van de architecten bij Aşure, tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van Carpe Diem Equestrian.

“Wij geloven er in dat een mix van natuurlijke materialen een plek biedt waar mensen zich gauw thuis voelen. Daarbij houden we rekening met de omgeving en laten we de natuurlijke elementen in hun waarde. Daarom noemen we onszelf niet alleen een architecten- of designkantoor, maar een onderneming die met een unieke kijk functionele en duurzame projecten maakt.”

Beleving

Hippisch complex Carpe Diem Equestrian in Baarlo was het eerste project van Aşure Netherlands en gaf daarmee direct haar visitekaartje af. “We waren niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp van de gebouwen, maar hebben ons ook bezig gehouden met het interieur, het logo en het grafisch ontwerp van alle uitingen. Met alle ontwerpen hebben we er rekening mee gehouden dat we mensen de ruimte willen laten beleven en dat ze de omgeving waarnemen. Daarom hebben we gekozen voor transparante en functionele ruimtes.”

Kindje

Een ander opvallend detail is de inrichting van de zadelkamers en de aparte opbergruimtes naast elke stal waarbij ook gelet is op de kleinste details. “We noemen dit project eigenlijk wel een beetje ons kindje. Het is niet alleen ons eerste project in Nederland, maar we zijn er ook tot elk detail bij betrokken geweest, van interieur tot grafisch design zoals het logo.”

Succesverhaal

De drie Turkse eigenaren van Aşure Netherlands richtten het Nederlandse bedrijf in 2016 op en timmeren sindsdien flink aan de weg. Naast de ontwikkeling van het complex van Carpe Diem Equestrian is het gerenommeerde bedrijf ook verantwoordelijk voor het architectonische design van de nieuwe locatie van de stal van Rob Ehrens in Weert en zet het haar expertise in voor woningen en commerciële projecten.

>> Klik hier voor meer informatie over Aşure Netherlands

>>Terug

>>Naar dossier Stal & Erf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.