Ga naar hoofdinhoud

Combinatie van rijkunst en welzijn

Foto: Digishots
Ben je op zoek naar een opleiding met extra verdieping in de dressuurtraining en het totale management van sportpaarden? Of zoek je als ruiter een instructeur die welzijn van het paard centraal stelt? Dan sluit de Neo-Classical School for the Art of Horsemanship (NCSAH) perfect aan op jouw wensen.

Een professionele en door de KNHS erkende beroepsopleiding voor trainer en instructeur, die gegeven wordt door gediplomeerde instructeurs, Grand Prix-trainers, erkende dierenartsen en gediplomeerde gastdocenten. Dat is kort samengevat NCSAH. Het doel van NCSAH is kennis, kunde en inzicht verspreiden zodat er op een gezonde en begripvolle wijze getraind en instructie kan worden gegeven. Het fysieke en mentale welzijn van het paard staat hierbij centraal.

Biomechanica

Trainer Bas de Recht en veterinair Amber Koppen, bekend van trainings- en revalidatiecentrum Equiscio, hebben NCSAH in 2011 opgericht. Een ervaren docententeam onderwijst dressuuroefeningen tot op het hoogste niveau, leert de studenten om te analyseren en onderbouwd instructie te geven. Hierbij steeds redenerend vanuit de biomechanica van het paard.

Foto Heleen Uiterwaal

Diploma

De opleiding tot ‘Master Trainer & Instructor’ duurt zes jaar, maar de studie kan na ieder jaar beëindigd worden. Het eerste jaar is op twee locaties te volgen: Leidschendam en Sondel. Aan het eind van dit jaar kan het diploma ‘Basic Trainer & Instructor’ behaald worden. Daarmee ben je bevoegd om les te geven op bedrijven met het veiligheidscertificaat en is het mogelijk om een beroepsverzekering af te sluiten. Afhankelijk van je sportstand of vooropleiding zijn er verschillende mogelijkheden om in de stromen.

Verdieping

“Onze opleiding is geschikt voor alle dressuurinstructeurs die meer verdieping willen bieden in hun lessen en ook voor ruiters die zich echt willen ontwikkelen”, vertelt Bas de Recht. “Er valt een hoop te winnen door te analyseren en de veterinaire toestand van het paard te koppelen aan de training. Of het doel sport, show of recreatie is maakt niks uit. Het streven is goed en eerlijk paardrijden.”

Sponsored By:

 > > Lees meer over de opleiding van het NCSAH

 

> > Naar dossier Onderwijs 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook