Ga naar hoofdinhoud

Groots in individueel vervoer

Het succesverhaal van Lumaro Horsetravel begon in 2011. In eerste instantie werden er alleen paardenwagens verhuurd, maar dat duurde niet lang. De vraag naar het vervoeren van paarden groeide en vandaag de dag zijn er dagelijks meerdere vrachtwagens op de weg om paarden door heel Europa te transporteren.

Flexibiliteit en servicegericht zijn de belangrijkste pijlers binnen de onderneming. “We bieden voornamelijk individueel vervoer aan”, vertelt eigenaar Rob Claessens enthousiast. “Het grootste voordeel daarvan is dat we de reistijd een stuk korter kunnen houden in vergelijk met gecombineerd vervoer. We kunnen immers rechtstreeks van het ophaal- naar het afleveradres zonder om te hoeven rijden.”

Servicegericht

Daarnaast is het opvallend dat Lumaro Horsetravel alleen met tweepaardsvrachtwagens, eventueel met een trailer erachter, op pad gaat. “We zijn met vier wagens een relatief klein bedrijf, maar daardoor wel een stuk flexibeler. Zo belde laatst een klant nog om vier uur ’s middags op dat ze vervoer nodig hadden, de volgende dag stonden we voor de opdrachtgever al in Milaan. Daarnaast zijn de kosten voor tolwegen en/of ferry’s voor onze kleinere auto’s voordeliger dan grote vrachtwagens, waardoor we de tarieven ook lager kunnen houden. Ook kunnen we onze klanten helpen bij al het papierwerk.”

Afwisselend

Bij het bedrijf uit Weert is het niet alleen mogelijk transport met chauffeur te laten verzorgen, de auto’s kunnen nog steeds, net als bij de start van de onderneming, gehuurd worden. “Daardoor hebben we heel verschillende klanten. De ene keer verhuren we één van onze Renault Masters aan een klant die zelf met zijn Shetlandpony op pad gaat, terwijl we bijvoorbeeld ook de springpaarden die naar de WEG in Tryon moesten naar de luchthaven vervoerden. Heel afwisselend dus, en dat maakt het nou net zo leuk.”

>>Meer informatie over Lumaro Horsetravel

 

 

 

>>Terug

>>Naar dossier Stal & Erf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.