Ga naar hoofdinhoud

OS blog: Ik wil alles weten

Vandaag stond natuurlijk in het teken van het eerste deel van de landenwedstrijd: de Grand Prix. Anky kwam als eerste voor Nederland aan de start. Ze reed heel goed! Verder heb ik natuurlijk naar Patrick gekeken, hij kwam individueel aan de start en reed ook een goede proef. Verder heb ik de Engelsen en een paar andere ruiters zien rijden. De sfeer was erg goed in het stadion. In het enorme stadion waren maar weinig lege stoelen te vinden.

Het was voor Anky natuurlijk vervelend dat Sjef er vanwege ziekte vandaag niet bij kon zijn. Maar Anky heeft natuurlijk zoveel ervaring dat ik er alle vertrouwen in had dat dat goed kwam.  Als het goed is, is Sjef er morgen en de rest van de proeven weer bij.

Voor mij en Parzival gaat het morgen echt beginnen. Vandaag heb ik hem proefgericht getraind en het ging hartstikke goed. Ik heb hem wat later gereden dan eigenlijk mijn planning was. Toen ik op stal kwam lag hij namelijk nog heerlijk ontspannen in zijn box te slapen. Ik heb hem maar even lekker gelaten en ben rond tien uur gaan rijden. Verder heb ik hem vandaag zoals altijd nog een paar keer gestapt.

De avond voor wedstrijd heb ik geen speciale rituelen als extra vroeg naar bed ofzo. Mijn focus begint morgen zo gauw ik Parzival ga vlechten. Het is niet zo dat ik dan humeurig ben, maar als je dan een grapje maakt of een heel verhaal tegen me afsteekt kan het zijn dat je maar weinig reactie krijgt. Ik ben dan helemaal bezig met hetgeen ik moet doen.

Wel wil ik zoveel mogelijk op de hoogte blijven van hoe we er voor staan. Het liefst weet ik echt alles, dat maakt me niet uit. Daar word ik niet extra zenuwachtig van. Als de score op het scorebord komt, wil ik direct weten waar we staan. Het maakt niet uit of het dan om een individuele- of om een teamprestatie gaat. Het eerste doel is een zo’n goed mogelijk teamresultaat neer te zetten.

Klik hier voor alle blogs van Team Adelinde
Lees hier al het nieuws over Adelinde Cornelissen

Ga hier naar de site van Adelinde Cornelissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook