Ga naar hoofdinhoud

OS blog: Jongleren op stal

De eerste dag in Engeland. Sjaak en ik hebben vanmorgen meteen goed van het Engelse landschap genoten. We gingen op de fiets naar stal: een pittige fietstocht door het heuvelachtige landschap van ongeveer een half uur. Op stal aangekomen heb ik eerst een stuk met Parzival gestapt. Daarna stond er een uitgebreide borstelsessie op het programma: even schoon worden en tegelijkertijd verwennen met een lekkere massage.

Verder heb ik vandaag met hem op de galoppeerbaan gereden. Een beetje loswerken. Het was schitterend op de galoppeerbaan. Je kijkt uit over het uitgestrekte landschap, over het dal en de heuvels. Parzival voelde goed aan. Hij was fit en fijn los in zijn lijf. Net als de andere paarden van het Nederlandse team. Parzival staat op stal trouwens naast Undercover van Edward Gal, kunnen ze de strategie vast met elkaar doornemen.

Soms vraag je je af hoe je de dagen op stal doorkomt, je hebt immers maar één paard te rijden en verzorgen. Toch is dat nooit een probleem. Ik heb vandaag netjes op stal mijn jongleeroefeningen gedaan. Die bevorderen de oog-handcoördinatie en zijn goed voor mijn balans en concentratie. Een ander haalt een voetbal of een tennisracket voor de dag. We vermaken ons wel. Je moet voor de paarden toch zoveel mogelijk het ritme van thuis aanhouden. Dus wel een paar keer stappen, maar niet ineens veel vaker uit de stal halen.

We zijn nu net terug van de fietstocht terug naar het hotel. We hadden een tip gekregen voor een mooiere alternatieve route zou zijn. Mooi was het zeker, maar we hebben wel een beetje verder omgefietst dan de bedoeling was. Het ging behoorlijk steil omhoog en naar beneden. Een flinke fietstocht. Ik heb mijn workout voor vandaag wel gehad. Sjaak was ook mee op de fiets, en dat heeft ‘ie geweten ook….

Ik ga zeker nog vaker op de fiets naar stal. Maar nu eerst even uitrusten.

Klik hier voor alle blogs van Team Adelinde
Lees hier al het nieuws over Adelinde Cornelissen

Ga hier naar de site van Adelinde Cornelissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook