Ga naar hoofdinhoud

Verbreed je wereld met de internationale opleiding Equine Sports & Management

Droom je om van je hobby je beroep te maken? Gaat je hart sneller kloppen van het idee om je internationaal in de (paarden)wereld te begeven? Dan is de tweetalige, internationaal georiënteerde opleiding Equine Sports & Management geknipt voor jou. Kijk mee om te zien waar jouw kansen en mogelijkheden liggen.

In de hippische wereld staat Nederland goed op de kaart. ‘Onze’ topruiters voeren de boventoon bij internationale FEI wedstrijden en Nederlandse paarden zijn overal in trek. Mede dankzij het KWPN als ’s werelds best presterende sportpaardenras en grootste stamboek wordt veel internationale handel gedreven. Daarnaast is er veel vraag naar de Nederlandse knowhow op paardengebied. Veel ruiters en teams komen naar Nederland om te trainen of halen Nederlandse experts naar zich toe. Heb je er weleens aan gedacht wat voor uitdagende kansen dat jou kan bieden in de hippische arbeidsmarkt?

Internationale kansen

Het aanzien van Nederland biedt vele mogelijkheden om als ruiter, instructeur, groom, stal- of fokkerijmanager aan de slag te gaan in binnen- en buitenland. Het vraagt echter wel om professionaliteit en brede inzetbaarheid. Tegenwoordig zijn praktische vaardigheden niet genoeg. Je moet kunnen rijden, lesgeven én van alles weten. Wil je bij de crème de la crème kunnen werken, dan is goede Engelse spreek- en schrijfvaardigheid onmisbaar. Daarom start Wellantcollege MBO, als eerste AOC, in het schooljaar 2018-2019 met de tweetalige opleiding Equine Sports & Management.

Unieke opleiding

Deze nieuwe, driejarige mbo-niveau 4 opleiding is de internationale variant van de opleiding Paardensport & -houderij. Minimaal vijftig procent van de lesstof wordt in het Engels gegeven. Daarbij hebben alle stages een internationaal aspect. Je loopt bijvoorbeeld stage op paardenbedrijven in Nederland waar Engels gesproken wordt. Denk daarbij aan handels- of sportstallen waar buitenlandse klanten paarden kopen of komen trainen. Of je loopt stage in het buitenland, waarbij je kunt denken aan fokkerijen, sportstallen of het hippisch toerisme. Ook tijdens jaarlijkse excursies of studietrips kijk je buiten de landsgrenzen. De opleiding zorgt ervoor dat je weet welke toekomstmogelijkheden het beste bij jou passen.

Open dagen

Wil je binnen de paardensport en -houderij zo breed, professioneel en internationaal mogelijk inzetbaar zijn? Laat je dan tijdens de open dag op 7 maart (Houten) verder informeren over deze opleiding. Wil je ook de locaties zien en een kijkje nemen bij een deel van de les, dan ben je in Dordrecht welkom op 14 maart tijdens de informatiemiddag en op 15 maart in Houten tijdens de oriëntatiemiddag. In Dordrecht zijn de praktijklessen op de eigen locatie. Het praktijkonderwijs in Houten vindt plaats bij Zilfia’s Hoeve.

Vooropleiding

De opleiding is geschikt voor studenten die een afgeronde vmbo vooropleiding of een gelijkwaardige opleiding hebben en toelaatbaar zijn voor mbo niveau 4.

Ook havo-studenten die een overgangsbewijs hebben van minimaal klas 3 naar 4 kunnen starten. Zo kies je voor een opleiding met een extra uitdaging die past bij jouw interesses en belevingswereld.

Sponsored by:

 >> Meer informatie over het Wellantcollege.  

 

> > Naar dossier Onderwijs 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook