OS blog: De laatste voorbereidingen

De voorbereidingen voor de Olympische Spelen zijn in volle gang. Het is aan alles te merken. Ik merk dat Adelinde er helemaal klaar voor is. Ze traint momenteel alleen haar concourspaarden en geeft geen lessen meer. Ze pakt meer focusmomenten en gaat alle afleiders uit de weg. Bij mij komt de spanning langzaamaan ook tevoorschijn. Als ik zelf moet rijden ben ik altijd wel nuchter, maar als je er zelf geen invloed op hebt is het spannender.

Maar dat rijden kan ik gerust aan haar overlaten… Parzival is in topconditie. Waar we nu nog mee bezig zijn is de finetuning. Bij 95% van de trainingen kijk ik mee. Normaal deed ik dat niet altijd, maar nu richting de Spelen zet je alles op alles om de kleine dingen voor elkaar te hebben. We nemen ook alles op, zodat Adelinde alles nog een keer terug kan kijken. Ik zie natuurlijk wel wat dingen qua lossigheid en dergelijke, maar Adelinde is de echte dressuurruiter die het tot in de details kan bekijken. Begin deze week is ze ook nog bij Sjef Janssen wezen trainen om de puntjes op de i te zetten. Verder is hoefsmid Rob Renirie afgelopen woensdag geweest om Parzival een paar nieuwe ‘Nike’s’ aan te meten, dus eigenlijk is alles voor elkaar.

Niet alleen Parzival, maar ook Adelinde is in topconditie. Ze traint iedere woensdag in Heerenveen met Tjalling van de Berg en zijn team. Ze dagen haar niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal uit tot het uiterste te gaan. Ze houden alles in de gaten. Daarnaast krijgt ze voedingsadvies. Alles bij elkaar zorgt dat ervoor dat ze op dit moment superscherp is.

Er is totdat we vertrekken nog genoeg te doen. Zorgen dat er voldoende voer en stro is en dat verder op stal alles door kan lopen. We hebben een fijn team op stal, dus daar maak ik me verder geen zorgen over. Natuurlijk zorg ik er ook voor dat alle documenten voor elkaar zijn en dat ik mijn eigen spullen inpak. Adelinde pakt haar eigen spullen en alles voor Parzival. Morgen moet alles klaar zijn voor de reis.

handtekening AdelindeSjaak van der Lei, springruiter, handelaar en partner van Adelinde Cornelissen
Team Adelinde verzorgt vanaf vandaag een dagelijkse blog op Horses. Het kamp van Adelinde Cornelissen houdt in deze persoonlijke serie de bezoekers van Horses op de hoogte van alle gebeurtenissen op de Olympische Spelen. Regelmatig zijn de blogs van Adelinde’s partner Sjaak van der Lei, die nu ook de aftrap voor zijn rekening nam. Deze blog verscheen 20 juli 2012 ook in De Paardenkrant

Klik hier voor alle blogs van Team Adelinde
Klik hier voor de website van Adelinde Cornelissen

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op OS blog: De laatste voorbereidingen
  1. 1

    Jullie zijn gewoon een geweldig team!!!
    Heul veul succes in Londen!!!