OS blog: Het zit erop

We zijn alweer op weg naar huis. Het is snel gegaan. Ik heb een goed gevoel over de afgelopen weken. Ik kan niets bedenken wat ik anders had moeten doen. Van je eerste Olympische Spelen huiswaarts keren met een zilveren en een bronzen medaille is toch best mooi.

De afgelopen weken heb ik alles heel bewust gedaan en mijn focus vastgehouden. Maar vanaf het moment dat ik gisteren de medaille won ben ik geleefd. De afsluiting in het Holland Heineken Huis was fantastisch. Het is super leuk om te zien hoeveel mensen meeleven. Ook vandaag gaan de reacties maar door.

Over het algemeen zijn het reacties dat ik de gouden plak had moeten krijgen. Voor mij heeft Parzival ook een gouden plak verdiend. Dat alle trainers en ruiters, en dan bedoel ik niet alleen die van Nederland, aangeven dat wij eigenlijk gouden hadden moeten hebben is natuurlijk een compliment. Blijkbaar hebben ze genoten van mijn prestatie. Het maakt het dubbel, maar het maakt mijn zilveren medaille zeker niet minder mooi.

We rijden zo meteen eerst langs Erp om Salinero daar in de wei te zetten. Hij mag genieten van zijn welverdiende pensioen. Ook Parzival krijgt een weekje rust. Daarna gaan we langzaamaan weer beginnen, want het wereldbekerseizoen staat al zo weer voor de deur. Over de lange termijn planning met Parzival heb ik nog niet zo nagedacht. Ik zou er graag over twee jaar op de Wereldruiterspelen weer staan. Over vier jaar is hij negentien. Zolang hij nog fit is en ik met hem mee kan strijden blijven we dat natuurlijk doen. Ik sluit dus niets uit.

Zelf heb ik geen vakantie. Morgen staan de eerste lesklanten alweer te wachten. Maandag gaan we naar een huldiging van alle olympische medaillewinnaars in Den Bosch en dinsdag mogen we naar Mark Rutte.

Tot slot wil ik benadrukken dat de medailles niet alleen mijn verdienste zijn. Met het hele team hebben we hier een paar jaar lang naartoe gewerkt. Zonder hen was het niet gelukt. Ik ga geen namen noemen, want stel dat ik iemand vergeet. Maar tegen iedereen die me op wat voor manier ook maar geholpen heeft zeg ik bij deze: Bedankt! We hebben deze medailles samen gewonnen.

Klik hier voor alle blogs van Team Adelinde
Lees hier al het nieuws over Adelinde Cornelissen

Ga hier naar de site van Adelinde Cornelissen

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
5 reacties op OS blog: Het zit erop
 1. 1

  Adelinde, super bedankt voor de blogs, ik heb ervan genoten! Het is erg leuk om zo een beetje mee te krijgen hoe het er ‘achter de schermen’ aan toe gaat.
  En natuurlijk ook super bedankt voor de mooie ritten! Ik vond jou, maar ook Anky en Edward super rijden, vooral bij de kür! Ik was verbaasd over jullie allemaal (iets minder over jou en Parzival, want ik was in Ermelo om je te zien rijden voor de Spelen en toen zag ik de progressie al), wat ontzettend veel progressie is er geboekt! Knap werk! Voor ons als paardensport-liefhebbers is dat ontzettend genieten!

 2. 2

  Adelinde en team,
  Ontzettend bedankt voor het kijkje achter de scherm de afgelopen weken. Het was een genot om je blogs te lezen!
  Respect voor je focus en gefeliciteerd met een geweldig brons en zilver resultaat!

  Goede reis naar huis,
  Jolien

 3. 3

  Hoi Adelinde,
  Van harte gefeliciteerd met Brons en Zilver, je kan zo trots zijn
  Dank je wel voor de blogs, zo waren we er een heel klein stukje bij vanuit Nederland
  groetjes Diane,,

 4. 4

  Leuk hoor je blogs, las ze iedere dag. Je bent een inspiratie om door te gaan met wedstrijden rijden in de dressuur want op welk niveau dan ook, het is en blijft jury sport, maar dat is niet het aller belangrijkste. Je moet er mee om kunnen gaan, dat is het belangrijkste en moge iedereen er van vinden wat die wil!

 5. 5

  proficiat met je medaille , het is een zilveren medaille met een HELE GROTE GOUDEN RAND.
  voor ons ben je de winnaar.

  joke