OS blog: Hoogteverschil

Vandaag was de eerste dag dat ik echt getraind heb in Greenwich Park. Het liep lekker. We hebben alle onderdelen goed doorgenomen en Parzival voelde fit en fris aan. Het lijkt wel of hij in de gaten heeft dat er iets belangrijks staat te gebeuren.

Gisteren heb ik het al heel even gehad over dat er slechts zes dressuurpistes zijn en alles dus behoorlijk strak ingepland is. De pistes liggen dicht op elkaar, iedere vierkante meter van het park is benut, je zou bijna zeggen hutjemutje. Voor de paarden is het wel even wennen. Dat komt vooral door de enorme hoogteverschillen. Naast de baan waarin we vandaag reden lag bijvoorbeeld een longeerpiste die twee meter lager lag. Iemand was zijn paard aan het longeren en als ik met Parzival over de hoefslag reed keken we dat paard precies op zijn rug. Dat was voor Parzival wel even vreemd. Vroeger had hij hier veel spanning door opgebouwd, maar nu kan ik hem gelukkig weer makkelijk bij de les krijgen.

We hebben in de hoofdpiste een aantal dressuurcombinaties gekeken. Het hoofdstation is trouwen enorm! We zaten ongeveer op driekwart van de tribune en Sjaak zei ‘Best erg hoog he’, het was indrukwekkend. Er is enorm veel ruimte om de piste heen. Dat is gunstig voor Parzival. Vooral vroeger vond hij het erg spannend als de mensen dicht op de ring zaten.

Wat we vandaag bij de eventingdressuur zagen is dat veel paarden daar ook kijkerig werden door het hoogteverschil. Aan drie zijden van de piste staan tribunes, maar de vierde zijde is open. Doordat ook de piste op een heuvel ligt kijk je wat naar beneden en sommige paarden hadden daar problemen mee.

Waarschijnlijk mogen wij morgen de piste verkennen. Dat is belangrijk. Toch laat ik Parzival meestal niet al te lang kijken. We stappen even rond en daarna gaan we gewoon aan het werk. Het is beter om daar de aandacht op te vestigen.

Aan het einde van de dag hebben we nog even met een golfkarretje de cross verkent. Dan weten we waar we morgen moeten gaan staan. Want morgen staat Greenwich natuurlijk vooral in het teken van de cross.

Klik hier voor alle blogs van Team Adelinde
Lees hier al het nieuws over Adelinde Cornelissen

Ga hier naar de site van Adelinde Cornelissen

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.