OS blog: Mijn moeder als groom

In één van mijn eerste blogs heb ik al een keer genoemd dat mijn moeder meegaat naar alle wedstrijden. Ik kan me amper een wedstrijd herinneren dat ze niet langs de zijlijn stond. Ook nu is ze mee als mijn groom. Hoewel ik met Parzival eigenlijk altijd alles zelf doe, blijft er genoeg voor haar over. Zij voert en zorgt dat alles perfect voor elkaar en schoon is. En dan te bedenken dat mijn moeder van huis uit eigenlijk maar weinig met paarden heeft.

Mijn moeder is opgegroeid op de boerderij. Vanaf mijn zevende wilde ik ponyrijden. We woonden buitenaf en er kwam een pony en niet lang daarna volgden de wedstrijden. Mijn moeder ging altijd mee en dat is zo gebleven. Het is fijn om haar om me heen te hebben. Ze kent me door en door en weet wat ik graag wil en wat juist niet. Ze is gedreven en ik kan altijd op haar vertrouwen. Het voelde in het begin wel vreemd als ik naar een hotel ging en mijn moeder in de vrachtwagen bleef slapen. Zij heeft er totaal geen probleem mee. Ze heeft het zelfs liever zo, dan is ze dichtbij de paarden mocht er wat aan de hand zijn. Als ik aan zou bieden om te ruilen, zou ze dat niet willen. Het is trouwens niet alleen mijn moeder die altijd meegaat. Ook mijn vader is vaak van de partij, hij legt alles vast op camera.

Mijn beide ouders hebben vroeger voor de klas gestaan. Mijn moeder gaf biologie en mijn vader was leraar Engels en gymnastiek. Ik heb het voor de klas staan dus niet van een vreemde. Al was ik totaal niet van plan om in hun voetsporen te treden. Riep altijd heel hard ‘ik ga absoluut niet voor de klas’. Ook toen mijn broer de Pabo ging doen bleef ik dat volhouden. Dat ik uiteindelijk toch voor de klas belandde heb ik natuurlijk nog wel een paar keer moeten horen.

Het voelt goed dat mijn ouders er juist op deze belangrijke momenten bij zijn. Juist doordat ze me door en door kennen en ik voor de volle honderd procent op ze kan vertrouwen, zorgen ze ervoor dat ik me kan focussen op maar één ding: een zo goed mogelijke prestatie neerzetten voor het Nederlandse team en voor mezelf.

Klik hier voor alle blogs van Team Adelinde
Lees hier al het nieuws over Adelinde Cornelissen

Ga hier naar de site van Adelinde Cornelissen

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op OS blog: Mijn moeder als groom
 1. 1

  Hoi Adelinde,
  Wat heerlijk om je ouders om je heen te hebben , en dat je samen met ze zoveel kan delen!
  Lijkt me ook helemaal fijn om je zo voor te bereiden op de dingen die allemaal komen gaan
  geen zorgen tot nu toe, ik wens jullie ook heel erg veel plzier vanavond bij de opening en wij gaan het via tv ook kijken!
  Groetjes Diane,,