Wanneer vallen pony’s onder gewone WA-verzekering?

ShetlandersVraag: Wij en vele andere shetlandfokkers weten niet of we met onze pony’s onder de gewone WA vallen. We vragen ons af of hier een eenduidige wettelijke regel voor is of dat dit per verzekeringsmaatschappij kan verschillen.

Toelichting: De informatie via de verzekeringsmaatschappijen is nogal onduidelijk. De vraag die de verzekeringsmaatschappij steeds stelt is: is het hobbymatig? Het antwoord hierop is dan ja, je verkoopt wel eens wat maar er wordt geen winst gemaakt. Deze hobby kost juist geld en wij willen niet dat deze hobby nog meer gaat kosten door bijvoorbeeld uitbraak van pony(s) waardoor iemand blijvend invalide wordt. De volgende vraag is dan altijd: hoeveel pony’s heeft u dan? Ons antwoord is dan, 13 stuks pony’s maar in het voorjaar komen er 5 veulens, kortom het aantal wisselt steeds. Hier gaan de verzekeringsmaatschappijen twijfelen, moet er intern overlegt worden en krijg je van de verzekeringsmaatschappijen verschillende antwoorden. Hierdoor gaan wij dus ook twijfelen. U begrijpt dat wij en andere shetlandfokkers het nu ook niet meer weten maar wel graag op de juiste wijze verzekerd willen zijn.

Schelstraete advocaten:
Antwoord:
De Wet bevat geen eenduidige regel waaruit blijkt wanneer een bepaald aantal dieren wel of niet onder een WA-verzekering valt. Bezitters van dieren dienen in overleg met een verzekeringsmaatschappij te bepalen of een bepaald aantal dieren wel of niet onder de dekking van een WA-verzekering valt. Van verzekeringsmaatschappij tot verzekeringsmaatschappij verschillen inderdaad de voorwaarden van WA-verzekeringen.

Juridisch advies Schelstraete advocaten

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Wanneer vallen pony’s onder gewone WA-verzekering?
  1. 1

    Bedankt voor het behandelen van mijn vraag.
    Jammer dat anno 2011 hierover in de wet niets geregeld is.

    Jeanet Hanken / Stal De Klimop te Schoonebeek