OS blog: Wat een topjockey’s!

Zilver voor de Nederlandse springruiters. Wat een fantastische prestatie! Ik heb de wedstrijd van begin tot eind gevolgd. Samen met de andere Nederlandse dressuurruiters en de eigenaren zaten we op het puntje van onze stoel om de springers aan te moedigen. Een barrage om goud en zilver; wat was het spannend. Ik denk dat ik wel dertig keer van mijn stoeltje afgesprongen ben.

De paarden sprongen fantastisch en de ruiters bleven allemaal superkoel; wat een topjockey’s. Ze hebben er voor gereden. De sfeer in het station was super. Voor iedere ruiter werd flink gejuicht, maar als de Engelsen reden kon je het zelfs in de stallen een paar honderd meter verderop nog horen. Dan ging er een siddering door het hele station.

Ik ben blij dat ik Parzival vanmorgen al gereden heb. In eerste instantie wilde ik dat pas na de landenwedstrijd springen doen, maar ik heb me gelukkig bedacht. Mijn gevoel zei dat de Nederlanders het wel eens heel goed konden gaan doen. Als ik dan na zo’n prestatie zelf nog moet rijden, doe je dat niet met dezelfde focus waarmee het eigenlijk een dag voor de wedstrijd zou moeten.

Want morgen staat de Spécial op het programma. Ik denk dat dit ons een goede boost geeft. Net als vandaag bij het springen is de kans groot dat de Engelsen er met de gouden medaille vandoor gaan. Maar wat zou het mooi zijn als we het resultaat van de springruiters kunnen evenaren. Al moet daar nog flink voor gestreden worden. De Duitsers staan een paar procent los van ons. Maar niets is onmogelijk. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Zo’n mooie huldiging zie ik ook wel zitten.

Klik hier voor alle blogs van Team Adelinde
Lees hier al het nieuws over Adelinde Cornelissen

Ga hier naar de site van Adelinde Cornelissen

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op OS blog: Wat een topjockey’s!
 1. 1

  Jongens,
  Een spannende grande Finale had ik me niet kunnen bedenken! Nederland tegen Groot Brittaine. Ik had kippen vel en mijn hartslag liep behoorlijk omhoog. Echt een medaille met een dikke gouden rand!!!!

  Gefeliciteerd met deze mooie zilveren plak!

 2. 2

  Super gedaan! Ik ben echt trots op “ons” nederlands springteam!
  En ik hoop heeeeel erg dat “onze” dressuurruiters morgen boven zichzelf uitstijgen en goud pakken!
  Dat gun ik ze, van harte!
  Paardensport in nederland, fantastisch toch!
  BRAVO!