OS blog: Wedstrijdsituatie nagebootst

Vandaag begon de dag met een rondje sporten. Ik ben wezen zwemmen, hardlopen en heb nog wat andere oefeningen gedaan. Daarna naar stal om wat te stappen. Maar het belangrijkste van vandaag was natuurlijk het rijden in de hoofdpiste. We hadden met ons team een half uur en hebben dat evenredig verdeeld. Zo konden we echt de wedstrijdsituatie nabootsen.

Nadat iets meer dan een half uur losrijden, reed ik Parzival de piste binnen. Waar ik hem maandag nog rustig rond liet stappen, deed ik nu net alsof we aan de proef begonnen. Dus een rondje om de ring en daarna A-X binnenkomen en halthouden. Daarna heb ik het drafgedeelte van de proef gereden met de passage en piaffe. Het galopgedeelte hebben we later buiten de ring doorgenomen.

Parzival pakte goed aan. Het eerste rondje had hij nog iets van ‘wow, waar ben ik’, maar daarna ging het fijn. De ring lag er al precies zo bij als in de wedstrijdsituatie, aangekleed met camera’s en dressuurhokjes en al. Er zaten alleen nog geen mensen op de tribune. Dat er vrijdag wel veel mensen zitten, daar merk ik op dat moment weinig van. Je bent dan helemaal met je eigen ding bezig.

Aan het einde van de dag zijn we even rustig wezen eten. We hebben een klein restaurantje gevonden dat tussen de stallen en de metro ligt. Je kunt er goed eten. Het is niet overal goed eten hier in Engeland. Tussen de middag kunnen we iedere keer een soort van lauwe spaghetti krijgen, dat heb ik eigenlijk wel gezien. Wat dat betreft mag Sjaak wel weer koken, dat doet hij thuis ook altijd en is toch het lekkerst.

De sfeer in het team is goed. We zijn er allemaal klaar voor. We hebben hier nu lang genoeg naartoe geleefd en het mag van ons wel beginnen. Morgen de aftrap met Anky voor het team en Patrick individueel.

Klik hier voor alle blogs van Team Adelinde
Lees hier al het nieuws over Adelinde Cornelissen

Ga hier naar de site van Adelinde Cornelissen

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
4 reacties op OS blog: Wedstrijdsituatie nagebootst
 1. 1

  heel veel succes voor jullie allemaal, maak er een top wedstrijd van

 2. 2

  Heel veel succes voor jullie allemaal! Wij moedigen jullie hier vanaf de bank aan!

 3. 3

  You’re the best and you know it. Go get it!

 4. 4

  Go Adelinde en Parzival!! Heel veel succes en geniet er van! De rest van het team heeft al gereden dus die hoef ik nu niet meer veel succes te wensen maar uiteraard voor de rest van de Olympische periode allemaal heeeeel veel succes!!