Ga naar hoofdinhoud

Bloomberg

Bloomberg (Bon Coeur x Don Index)

LEVENSNUMMERDE431310175617
GEBOORTEDATUM9-5-2017
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTERSTB
VERW.SCHAP DP0,8% (ZEER LAAG)
STOKMAAT171 cm
KLEURZWARTBRUIN
WFFSgeen drager
GEREGISTREERDE(N)HENGSTSTATION WILBERS – STUCKER (WEEZE), E. SCHEP (TULL EN ‘T WAAL)
FOKKER L. SCHUERING, GESCHER

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Bloomberg is een goed ontwikkelde, hoogbenige hengst met veel uitstraling die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte, ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en loopt lang door in de rug. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is lang doorlopend. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en is van voren gezien een fractie frans gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, een fractie smal gevormd en goed van kwaliteit. De verzenen zijn licht ongelijk.

Afstamming:

De vader van Bloomberg is Bon Coeur, die begin 2020 met Caroline Darcourt zijn debuut in de internationale Inter I winnend afsloot. Zijn vader Bennetton Dream bereikte de Grand Prix-dressuur.

Davita is de moeder van Bloomberg, en haar vader Don Index wist in 2010 kampioen te worden van de aanlegtest in Adelheidsdorf. Don Index is een zoon van de kampioen van de Hannoveraanse hengstenkeuring van 2000, Don Crusador, die Grand Prix geklasseerd was.

Bloombergs grootmoeder Rubina stamt af van de zeer bekende Rubinstein I-zoon Rohdiamant, die van grote invloed is geweest op de dressuurpaardenfokkerij. Rubina bracht een Z2-dressuurpaard van Christ. Haar moeder Danella, een dochter van topvererver De Niro, is de moeder van het Prix St.Georges-paard Bonne Jument (v.Belissimo M) en een Z2-paard eveneens met Belissimo M als vader.

Onderzoekrapport:

Bloomberg is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst met een zeer goede instelling. De hengst laat zich zeer goed bewerken. De stap is goed van takt, is actief en goed van ruimte. De draf heeft zeer veel cadans, een zeer goede voorbeentechniek met een achterbeen dat zeer goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is zeer goed van ruimte en is gedragen met een zeer goede beentechniek. De hengst toont zeer veel schakelvermogen en beweegt met een zeer goede souplesse, zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Bloomberg zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Gedurende het onderzoek is de hengst een keer fysiotherapeutisch behandeld vanwege lichte stijfheid in de hals, dit heeft een positief effect gehad.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:

Bloomberg kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding, het model verbeteren, bewegingstechniek, schakelvermogen en bewerkbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

De merrie Davita is overleden.

In 2017 is Davita tijdens de keuring in Coesveld opgenomen in het Hannoveraner Hauptstutbuch met een 7,0.

Stokmaat: 1.66m / Kleur: zwartbruin