Ga naar hoofdinhoud

Blue Hors Monte Carlo TC

Blue Hors Monte Carlo TC (Dream Boy x United)


LEVENSNUMMER 528003201708727
GEBOORTEDATUM 24-3-2017
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 3,4% (ZEER HOOG)
STOKMAAT 170 cm
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N)T.J.M. COOMANS (OUD-BEIJERLAND), J.M. VAN UYTERT (HEEREWAARDEN), N.F. WITTE (SCHIJNDEL), BLUE HORS APS (RANDBOL)
FOKKER T.J.M. COOMANS (OUD-BEIJERLAND)

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Blue Hors Monte Carlo TC is een goed ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat, met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is sprekend en een fractie lang. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is ruim voldoende van vorm, ruim voldoende van lengte, goed van bespiering en komt iets diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en een fractie strak aangesloten. De croupe is een fractie hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en licht onderstandig, van voren gezien is het voorbeen correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn lang en een fractie week gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn licht ongelijk.

Afstamming:

Dream Boy, de vader van Blue Hors Monte Carlo TC, is al een aantal jaren zeer succesvol op het hoogste niveau in de dressuursport onder Hans Peter Minderhoud. Zo maakten ze deel uit van het zilveren Nederlandse team tijdens het EK in Rotterdam in 2019 en was het duo in dat jaar tiende tijdens de Wereldbekerfinale in Göteborg.

De stermerrie Gina Ballerina is de moeder van Blue Hors Monte Carlo TC. Haar vader is de Grand Prix-hengst United (v.Krack C) en ze is de halfzus van het Grand Prix-paard Annette Ballerina (v.Scandic) van de Britse Claire Gallimore. Ook bracht hun moeder Redensie preferent prestatie (v.Jazz) een Prix St.Georges-paard van San Amour en een Z-paard van United. Het Grand Prix-paard Esperanza (v. Desperados) van Jasmien de Koeyer is een kleindochter van Redensie, net als het Lichte Tour-paard Hensie Ballerina (v.Blue Hors Zack). Overgrootmoeder Densie (v.Vincent) kennen we als de moeder van het Grand Prix-paard Bolero (v.Johnson) van Morgan Barbançon Mestre, en ze bracht een Z-paard van Jazz. Daarnaast kan ze bekende paarden als Annelin (v.Painted Black, Lichte Tour), KWPN-hengst Son de Niro (v.De Niro) en de Zware Tour-paarden Zoraida (v.Painted Black) en Glendale (v.Ampére) en diverse Z- en ZZ-paarden tot haar nafok rekenen. Het Grand Prix-paard BMC Murdock (v.Balzflug) van Lorraine van den Brink komt eveneens uit deze moederlijn.

Onderzoekrapport:

Blue Hors Monte Carlo TC is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zeer goed taktmatig, actief, schrijdend, zeer goed van ruimte met een goede souplesse. De draf is heeft zeer veel kracht en afdruk, is goed van ruimte met een goede voorbeentechniek, het achterbeen komt daarbij goed tot dragen. De galop is bergop met een zeer goede kracht, afdruk en ruimte en daarbij een goede balans. Blue Hors Monte Carlo TC beweegt met een goede houding, veel balans en zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Blue Hors Monte Carlo TC zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:

Blue Hors Monte Carlo TC kan de stap en galop verbeteren en kracht, afdruk en instelling toevoegen aan de dressuurfokkerij.

Moederrapportage:

Gina Ballerina is een goed ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is lang met voldoende uitdrukking. De nek is goed van lengte met een normale hoofd-halsverbinding. De hals is voldoende van vorm, iets kort en voldoende van bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is normaal van lengte en normaal van ligging. De rug is goed van lengte en normaal van bespiering. De lendenen zijn iets arm bespierd en voldoende aangesloten. De croupe is iets hellend van ligging, voldoende van lengte en voldoende van bespiering. De broekspier is voldoende van lengte. Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien iets onderstandig en iets bokbenig. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld. De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met iets lage verzenen verzenen. Het fundament is voldoende ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De stap is goed van ruimte en goed van souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte met een voldoende houding en een ruim voldoende ondertredend/dragend achterbeen. Het voorbeen zou iets meer expressie mogen hebben. De galop is ruim voldoende krachtig, voldoende van ruimte, voldoende gedragen met een ruim voldoende houding.

In de nationale dressuursport is de merrie Gina Ballerina, L1 geklasseerd.

Stokmaat: 1.76m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (oktober 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.